Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 109
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kompromis

D. Kosor traži da vrtić stoji najviše 1000 kuna

hsls (1)
Žarko Bašić/Pixsell
25.08.2011.
u 13:38

Kompromisom bi se pomoglo onima koji nemaju, a ne bi se kažnjavali oni koji imaju mjesečne prihode od 7000 ili 8000 kuna i koji su ulagali u svoje obrazovanje

Da ostane kategorizirani cjenik dječjih vrtića, no da roditelji ne plaćaju više od tisuću kuna, predložio je danas Darinko Kosor uime HSLS-a kao kompromisno rješenje. Nadali su se, kazao je Kosor, da će vladajući SDP naći rješenje s gradonačelnikom Milanom Bandićem, no kako se približava 1. rujna, a dogovora nema, odlučili su ih preko medija pozvati da sjednu za stol.

– Trebali bi se naći predsjedništvo Skupštine i gradonačelnik, a mi možemo posredovati ako žele. Naše rješenje možda nije najbolje, ali je kompromisno. Njime bi se pomoglo onima koji nemaju, a ne bi se kažnjavali oni koji imaju 7000 ili 8000 kuna plaću i koji su ulagali u svoje obrazovanje – kazao je Kosor. Napominje da djeca bogatih ne idu u gradske vrtiće nego u privatne ili imaju dadilju. Analizirali su cijene vrtića u ostalim gradovima i ni u jednome ne prelazi 740 kuna. Kosor i kolega mu Alen Ostojić poručili su da je ovako stanje, u kojem ostaje u zraku hoće li se vrtići plaćati po kategoriziranom cjeniku ili “novoj-staroj” odluci koju je predložila većina u Skupštini, sramota za politiku grada.

Ključne riječi

Komentara 27

BA
baš
17:56 25.08.2011.

Darinko ostavi se vrtića.

Avatar nekakav
nekakav
18:24 25.08.2011.

e moj darinko, sijeda kosa ti je znak da ti ni kosa više nema od čega rasti, a kamoli da i mozak radi.. možeš ti koji ništa ne značiš predlagati sve besplatno za sve! jer na kraju krajeva, ljudi plaćaju porez, pa se nek sve njihove potrebe od centralne i lokalne države namiruju od toga. zašto plaćati biljege, kojekakve upravne pristojbe, ovjere potpisa, porezom smo to već sve platili, jel tako?! najpravednije bi bilo odrediti postotak plaće koji bi išao za dječji vrtić, neovisno jel imaš 1 ili 4 djece, plaćao bi recimo 740 kuna mjesečno za sve njih zajedno. dohodovni cenzus je jedini pravedni, sve ostalo je politikanstvo. bandićev prijedlog je, zanimljivo, najpravedniji.

JA
jamama
17:24 25.08.2011.

kosor bi trebao znati da pojednici zbog ekonomske situacije nisu mogli ići studirati, pa ne znači da su glupi, lijeni ili da nisu htjeli ulagati u svoje znanje a kao drugo što je sa obiteljima sa troje i više djece ? da li su to nepismene seljačine ( po kosoru ) jer ja osobno znam nekoliko liječnika, sveučilišnih profesora i sl. koji imaju 3 i više djece i sa svojim primanjima jako se muče da bi spojili kraj sa krajem, uostalom i jure radić ima više djece ( a mislim da ima i neku titulu ) kosor D = kosor J žali bože !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije