Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 45
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
opasni otpad

Crna smolasta tekućina istjecala iz bačvi na Peščenici

\'gradska....zagreb...29.03.2004 puto,otpad,bacve,smece -30 tona otpada u spalionici puto jos ceka zbrinjavanje - snimio - Zeljko Lukunic\'
Željko Lukunić/Arhiva VL
06.04.2011.
u 16:52

Vjerojatno se opasnog otpada neka tvrtka pokušala riješiti na jeftiniji način - rekla je Jasna Šumanovac iz Zelene akcije.

Crna smolasta tekućina neugodna mirisa počela je istjecati iz 20-tak bačvi s opasnim otpadom, a koje je srećom pronašao građanin u šikari u ulici I. Struge kod kućnog broja 10 na zagrebačkoj Peščenici.

Svoj pronalazak prijavio je u utorak e-mailom udruzi Zelena akcija, a oni su informirali centar 112. Ubrzo su policija, inspekcija za zaštitu okoliša i ostale nadležne službe izašle na mjesto događaja. Danas su metalne bačve ukupne zapremine 200 litara odvozili na odlagalište reciklažnog otpada u Jankomiru, ali službama je posao otežao nepristupačan teren šikare. Uzorci su poslani na analizu u laboratorij.

– Vjerojatno se opasnog otpada neka tvrtka pokušala riješiti na jeftiniji način - rekla je Jasna Šumanovac iz Zelene akcije.

Komentara 2

Avatar birtijas
birtijas
21:10 06.04.2011.

to je sigurno katran priređen za kuma banderasa . još samo fali perje i tovar da ga se exportira u rodnu poganu vlaku kraj gruda

EH
Ecce homo
10:23 07.04.2011.

Nadam se , da će počinitelje privesti licu Pravde. No, trebalo bi promijeniti zakon. Malo ga promijeniti. Kazna za takvo (ne)djelo, trebala bi biti bezuvjetan zatvor, od barem, godine dana, te namirivanje svih troškova vezanih za saniranje počinjene štete. Naravno, uz obvezatnu novčanu kaznu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije