Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 56
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
adventsko natjecanje

Covid maska u etno stilu: Zagrepčanka oduševila svojom 'kreacijom' na Festivalu kose

Foto: festival kose
1/11
22.12.2021.
u 12:48

Posebno interesantna kreacija bila je od Katarine Stanušić iz Svete Klare, vlasnica frizerskog salona "Axicia"

Firma Shapeit vlasnika Jadranka Šepek organizirala je u hotelu Internacional  treći po redu "Festival kose - Advent u kosi", odnosno  izbor najljepše adventske frizure Hrvatske. Natjecanje je bilo podijeljeno u sedam kategorija za obrtnike i za đake srednjih strukovnih škola uz dodjelu prestižne nagrade naziva Kristalni cvijet za koji je idejno rješenje dao slikar Josip Benjak i ručno svaki komad izradio u tvornici Gorica stalko.

Autorica Zlatne tiare maslina je Mara Borović te je izrađena u Lapidariumu, vlasnika Marija Nokaja. U sedam kategorija natjecali su se frizeri, make up stručnjaci, nail artisti te modni dizajneri iz Velike Gorice, Novi Vinodolski, Senj, Vukovar, Sisak, Gornji Stupnik, Ivanić Grad, Pisarovina, Sveta Klara, Zagreb, Osijek, Nova Ves, Bjelovar, Pula, Slavonski Brod, Oroslavje, Majerje, Varaždin...  Svi natjecatelji pokazali su izuzetno veliko znanje i stručnost iz svojih struka u izradi natjecateljskih radova. Pozornicu su usto krasili trofeji s Europskog i svjetskog prvenstva koje je osvojio Dragutin Sastić frizerski salon Potepuh. Posebno interesantna kreacija bila je od Katarine Stanušić iz Svete Klare, vlasnica frizerskog salona "Axicia", s modelom pod nazivom "FESTIVUM ETHNO IMPERDIET" u veoma modernom etno stilu čak je COVID maska bila izrađena u posebnom etno stilu.

Nagrađena Anđela Potočki iz Zagreba sa Kristalnim Cvijetom u kategoriji dizajnerske adventske haljine koja je izrađena iz hrvatskih kravata željela je poslati snažnu poruku kolika je važnost Hrvatske Kravate u svijetu. Gospođa Anđela Potočki ujedno ima status umjetnika što joj je dodijelilo udruženje likovnih umjetnika primijenjene umjetnosti Hrvatske. Naziv njenog maštovitog rada bio je "Barunica Trenk na Adventu". Iz Zagrebačke županije iz Gornjeg Stupnika, Mirjana Franjević vlasnica frizerskog salona "Mirjana F." zablistala je sa svojim radom pod nazivom "Sjaj Zagrebačkog Adventa" u kategoriji svečane adventske frizure. Također, jednu posebnu kreaciju u kategoriji avangardne frizure pod nazivom "Bajka u kosi" izradila je Ellena Opetuk iz Velike Gorice. Svi prisutni natjecatelji i posjetioci bili su oduševljeni sa svim prikazanim natjecateljskim radovima.

RISTALNI CVIJET primili su nagrađeni obrtnici: 

1. Adventska svečana frizura - Matea Mesić iz Velike Gorice

2. Adventska muška frizura - Marin Šimek iz Varaždinskih toplica

3. Adventska etno frizura - Ivana Žeravica iz Pisarovine

4. Adventska avangardna frizura - Kristijana Pižir Gavrić iz Ivanić Grada

5. Adventski make up - Julijana Đirlić iz Siska

6. Dizajn haljina - Anđela Potočki iz Zagreba

7. Adventski nail art - Silvana Slugić iz Bjelovara

 

Nagrađeni đaci po kategorijama primili su KRISTALNI CVIJET:

1. Adventska svečana frizura - Leona Horvatin - Oroslavje - Srednja strukovna škola Oroslavje

2. Adventska etno frizura -  Leona Horvatin - Oroslavje - Srednja strukovna škola Oroslavje

3. Adventska avangardna frizura - Rea Šobak - Majerje - Srednja strukovna škola Varaždin 

4. Adventski make up - Martina Nadarević - Slavonski Brod - Obrtničko-tehnička škola Slavonski Brod

5. Adventski nail art - Ela Janžić - Sisak - Srednja strukovna škola Viktorovac

6. Dizajn haljina - Petra Petrović - Slavonski Brod - Obrtničko-tehnička škola Slavonski Brod 

 

ZLATNU TIJARU MASLINA za ukupan dojam i glavnu nagradu dobila je Mateja Ljubek iz Nova Ves sa modelom pod nazivom Tajanstvena vila. 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije