Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Samoborska atrakcija

Čokoladno ili pivo od banane dolaze kušati i iz inozemstva

pub
Grgur Zucko/PIXSELL
Autor
Mateja Šobak/VLM
08.08.2012.
u 08:00

234 vrste piva mogu se degustirati u Scout Club Irish Pubu, a piva ima iz cijelog svijeta, od Njemačke, Danske, Češke, Belgije, ali i iz daleke Kine te Tajvana

Scout Club Irish Pub već sedamnaest godina omiljeno je mjesto brojnih Samoboraca, a razloga za to čak su 234. Toliko je, naime, različitih vrsta piva u pubu koja su svoj put prema Samoboru našla iz Njemačke, Češke, Danske, Belgije, ali i iz daleke Kine te Tajvana.

Nagrade gostima

Pivo od banane, od čokolade, s medom, samo su neke od vrsta koje čak i ljudi iz susjednih zemalja dolaze isprobati u samoborski pub s najvećim izborom piva u regiji. Iako su danas prvi, pub je, kao i svaki drugi kafić, počeo samo s nekoliko hrvatskih piva.

– Nikad nisam mislio da ću se baviti ugostiteljstvom. Supruga i ja imamo knjigovodstveni servis, pub nam je svojevrsni hobi – objasnio je Srećko Bošković, vlasnik Scouta.

Prvo pivo u pub, koji je isprva bio običan kafić, donosio je upravo Bošković sa svojih putovanja, i to prijateljima koji su željeli isprobati nešto novo.

– S vremenom shvatili smo kako bismo mogli ljudima predstaviti novi koncept kafića jer u to vrijeme kod nas pubovi jednostavno nisu bili toliko popularni – rekao je Bošković koji je otad prvotni prostor proširivao dvaput, a gotovo sav namještaj u njemu napravio je s ocem.

U Scoutu uvijek svira isključivo rock-glazba, bilo preko nosača zvuka, bilo da u njemu gostuju popularni rokeri poput Hladnog piva ili Zadruge. Čak se i konobari biraju prema glazbi.

– Kavu može svatko naučiti kuhati, kao i posluživati goste. Međutim, ako se ne mogu prepoznati najveći rock-hitovi te ako se ne voli ovakva vrsta glazbe, u pubu se ne može raditi – objašnjava vlasnik.

U pubu nagrađuju i goste koji prilikom svakog ispijanja piva u posebnu knjižicu mogu naznačiti subjektivnu ocjenu piva, a kad se popuni pola knjižice, gost se vodi na izlet.

– To su najčešće avanturističke ekskurzije jer ovaj je pub, prije svega, sportski pub – objašnjava Bošnjaković koji dodaje kako upravo ekipa Scouta igra u prvoj samoborskoj nogometnoj ligi.

Tajni recept

A od jeseni u Scoutu će se moći probati i pivo s medovačom po posebnom, tajnom receptu Scout Club Irish Puba.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije