Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 16
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Akcija Večernjeg lista: poboljšajmo sigurnost na pješačkim prijelazima

Čistoća i komunalni redari u provjeri opasnih lokacija

Stajaliste autobusa linije 106 Na Krematoriju
Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL
1/2
13.11.2014.
u 14:00

Inicijativu Večernjeg lista: 'poboljšajmo sigurnost na pješačkim prijelazima' građani ozbiljno prihvatili, dojavljuju nam opasne lokacije a to mogu učiniti i ubuduće na mail gradska@vecernji net ili na broj 6300-455

U sklopu Večernjakove akcije u kojoj smo upozorili na problematične pješačke prijelaze gdje je vidljivost manja zbog parkirališnih mjesta i loše postavljenih kontejnera, reagiralo je mnogo čitatelja i dojavilo nam za slične lokacije diljem grada. Građani su već počeli slikati i dojavljivati sporne lokacije, a reagirali su i iz Čistoće te poručili da će njihovi djelatnici obići sporne lokacije na koje su građani upozorili.

Smanjena preglednost

– Građani su nam i prije znali dojavljivati za, po njihovu mišljenju, loše raspoređenim kontejnerima, a na svaku smo dojavu izlazili te vidjeli o čemu je riječ te, ako je postojala mogućnost, pokušali bismo pronaći bolje rješenje – kazala je Mirella Strenja iz Čistoće. Dodala je da su djelatnici dobili zadatak da izvide probleme o kojima smo izvijestili u jučerašnjem Večernjaku, no da će reagirati bude li još dojava. Izlazak na teren najavili su nam i komunalni redari.

– Naši djelatnici provjerit će smanjuju li kontejneri zaista preglednost, a ako se to pokaže točnim, zatražit će od Čistoće da se kontejneri premjeste na drugu lokaciju – kazao je Mate Kraljević, šef prometnog i komunalnog redarstva.

Foto: Stjepan Bubalo

Podsjetimo, lokacije za smještaj kontejnera za reciklažu određuje Čistoća vodeći računa da budu dostupni što većem broju građana u tim ulicama. Kontejnere postavljaju, pak, na križanjima zbog nedostatka prostora jer se u gradu nalazi 2056 kontejnera za papir i karton, 2085 kontejnera za staklo i 356 za plastiku.

Objasnili su da se u neposrednoj blizini križanja postavljaju samo u iznimnim slučajevima, kada nema povoljnijeg rješenja.

Pamte se i nesreće

Nakon što je Večernjak upozorio na tri sporne lokacije (križanje Žajine i Petračićeve, Bosutske i Trnjanske te u Nalješkovićevoj ulici) građani su nam dojavili još nekoliko lokacija.

Foto: Stjepan Bubalo

– Kontejneri se nalaze na uglu ulica Josipa Strganca i Miroslava Milića u POS-ovu naselju Špansko-Oranice. Na ovom križanju već je prije nekoliko godina stradala jedna djevojčica, no kontejneri i danas onemogućavaju pješake, bicikliste i vozače u bilo kakvom sigurnom prolazu jer se ništa ne vidi – kazao je čitatelj Robert Medvedec.

Druga lokacija sporna je zbog autobusne stanice.

Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL

– Stajalište autobusa 106 nalazi se točno kod okretišta pokraj Krematorija, a na stajalištu je i zebra pa automobili koji izlaze s parkirališta ne vide pješake upravo zbog parkiranog autobusa – kazao nam je čitatelj.

Komentara 1

PK
pavel.kobler@gmail.com
19:00 13.11.2014.

Molim vas , pogledajte oznacene prijelaze za pjesake u gradu, koliko su blizu oznacenim parkirnim mjestima koja se naplacuju! Pa prijelazi moraju biti najmanje 5 metara od zadnjeg parkirnog mjesta. Nije moguce da vozac uoci pjesaka pravovremeno ako su parkirani automobili , dakle slijedi kazna od 3500 kuna ako nisi propustio pjesaka ili ces naletjeti na pjesaka i zavrsiti u zatvoru. To sve mozete provjeriti na ulicama Zagreba, a mozete i upitati u gradskoj upravi kako stoje stvari

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije