Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pakiraju se kući

Cirkus Safari odlazi iz grada – nije dobio dozvolu

'26.09.2013., Zagreb - Cirkus Safari smjesten je na istocnom parkiralistu Zagrebackog Velesajma. Photo: Daniel Kasap/PIXSELL'
'Daniel Kasap/PIXSELL'
27.09.2013.
u 08:24

Nadležni gradski ured nije izdao dozvolu za cirkus uz obrazloženje da je lokacija na istočnom parkiralištu Velesajma neprimjerena

Najmlađi klaun u Europi, petogodišnji Damien, ipak neće nastupati pred zagrebačkom publikom. Njemački cirkus Safari koji je danas trebao početi s predstavama na istočnom parkiralištu Zagrebačkog velesajma nije dobio dozvolu Grada uz obrazloženje da spomenuta lokacija nije primjerena za cirkus.

– Ovo je skandalozno. Mi već tri mjeseca čekamo dozvolu i Jelena Čeklić iz Gradskog ureda za graditeljsko, komunalne i stambene poslove, promet i veze obećala nam je da ćemo je dobiti – uznemiren je jučer bio voditelj cirkusa Alberto Donnert kada su ga predstavnici Velesajma i Grada upozorili da se cirkus što prije mora maknuti.

Pomoćniku pročelnika za komunalno i prometno redarstvo Mati Kraljeviću nije jasno, kaže, zašto nisu čekali da dobiju dozvolu pa da postave šatore na parkiralište Velesajma.

– Malo je nezgodna situacija. Ali, tko nema dokumente, ne može ni raditi – poručio je Kraljević.

Cirkus Safari još je u lipnju sklopio ugovor o zakupu s Velesajmom na temelju kojega su tražili dozvolu nadležnog Gradskog ureda.

– Nisu dobili odobrenje, što znači da je cirkus Safari ilegalno na našem parkiralištu – kazao je Goran Kožić, šef Odjela za izvansajamske aktivnosti.

Iako je Alberto Donnert jučer poručio da se neće micati dok se ne oglasi gradonačelnik Bandić, ipak su počeli uklanjati stvari s parkirališta.

– Izbacujete nas kao da smo neki klošari i lopovi – poručili su iz cirkusa Safari.

Podsjetimo, cirkus djeluje već sto godina, nastupali su po cijeloj Europi, imaju dvadesetak zaposlenika i ovo je trebalo biti njihovo prvo gostovanje u Zagrebu, a otvaranje je trebalo biti danas u 16 sati. 

>>Cirkus stiže u Zagreb! Atrakcija im je najmlađi klaun u Europi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije