Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
cro museums

Cijena, postav i radno vrijeme muzeja odsad na mobitelu

cro museums
Cro Museums
24.01.2013.
u 15:00

Sve informacije o radu i ponudi muzeja diljem Hrvatske odsad se mogu vidjeti na Iphoneu, a preuzimanje je besplatno

Imate slobodnog vremena i htjeli biste posjetiti muzej, no ne znate koje mu je radno vrijeme ni cijena ulaznice? Od ovoga tjedna, putem besplatne aplikacije Cro Museums za Iphone, moći ćete jednostavno doznati sve te i mnoge druge informacije.

– Htjela sam na jednom mjestu okupiti sve muzeje i galerije Hrvatske i ponuditi sve informacije koje su potrebne turistima i građanima koji žele posjetiti muzeje. Osim radnog vremena i ulaznica, može se vidjeti ima li muzej pristup za invalide, koji mu je postav, ima li stručno vodstvo, postoji li suvenirnica ili restoran u muzeju, a moći će se pročitati i komentari posjetitelja – kaže Jelena Bračun Filipović, autorica aplikacije, koja je na ideju došla prošlog ljeta, kada je tijekom ljetovanja u Šibeniku poželjela posjetiti jedan tamošnji muzej. Trenutačno se može pregledati 30-ak muzeja, a do ljeta bit će dostupne gotovo sve muzejske institucije i galerije, njih više od 200, na hrvatskom, engleskom i njemačkom jeziku.

– Može se vidjeti koliko je udaljen muzej od mjesta na kojem se trenutačno nalazite i kako doći do njega – opisuje Bračun Filipović aplikaciju, koja je napravljena u suradnji s tvrtkom Mašinerija i Ministarstvom turizma, koje je nepovratnim novcem financiralo izradu. Među 30 muzeja mjesto su našli zagrebački Arheološki, Etnografski, Tehnički, Prirodoslovni, Gliptoteka i Muzej suvremene umjetnosti, što će biti korisno nastavnicima, učenicima i studentima, nada se autorica. Za razvoj aplikacije za ostale mobilne platforme potrebna su dodatna sredstva.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije