Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 22
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tražit će i sastanak s Tomaševićem

Čelnici gradova Zagrebačke županije žele rušiti Vladinu uredbu: Priprema se tužba

Jastrebarsko: Predstavljanje projekta "Izgradnja i modernizacija biciklističko-pješačkih staza"
Foto: Zeljko Hladika/PIXSELL
1/2
01.03.2022.
u 10:53

– Odvjetnik priprema prijedlog ustavne tužbe te će ga poslati svim gradovima koji su bili na prošlotjednom sastanku te onima koji su zainteresirani da se priključe. Ovim putem pozivamo i druge gradove da se uključe – poručuju iz jaskanske gradske uprave.

Nakon što su se prošlog tjedna u Jastrebarskom našli predstavnici čak 25 gradova i općina nezadovoljni Vladinom uredbom koja predviđa drastično rezanje broja vodoopskrbnih poduzeća u Hrvatskoj, počeo se pripremati prijedlog tužbe kojom bi se provjerila njezina ustavnost. A u međuvremenu se, kažu iz Grada Jastrebarskog, za priključenje zainteresiralo još nekoliko gradova.

– Odvjetnik priprema prijedlog ustavne tužbe te će ga poslati svim gradovima koji su bili na prošlotjednom sastanku te onima koji su zainteresirani da se priključe. Ovim putem pozivamo i druge gradove da se uključe – poručuju iz jaskanske gradske uprave. Uredbom bi, podsjetimo, uslužno područje Zagreba trebalo obuhvatiti i Jastrebarsko, Samobor i Svetu Nedelju te općine Stupnik, Klinča Sela i Žumberak u Zagrebačkoj županiji, a njihovi gradonačelnici i načelnici protiv toga se bune. Da se priprema ustavna tužba, potvrdio je i gradonačelnik Svete Nedelje Dario Zurovec.

– Idemo u dva smjera, jedan je ustavna tužba, a drugi je slaganje društvenog ugovora koji ćemo uputiti u zagrebačku Vodoopskrbu i odvodnju – rekao je Zurovec te dodao da će gradonačelnika Tomislava Tomaševića u slučaj uključiti nakon slanja ugovora u ViO. Tomaševića, barem zasad, ne namjeravaju uključiti čelnici Jastrebarskog.

Komentara 2

ST
stefj
11:18 01.03.2022.

Koja ideja, dati kompletno upravljanje vodom iz cijele okolice Zagreba onim nesposobnjakovićima iz Možemo. To je put da okolica Zagreba počne plaćati puno skuplju vodu...

ME
MediciKM
13:00 01.03.2022.

Obzirom da Jaska nema gradonačeknika Zurovca, mislim da će se "usrećiti". Bravo!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije