Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MD vatroslav lisinski

Cantus ansambl ponovno priča svoju "nikad dovršenu priču", obilježit će i neke velike obljetnice

Foto: Vedran Metelko, Matej Grgić
1/4
14.03.2024.
u 11:40

Umjetnički voditelj Berislav Šipuš predvodit će izvedbu Ode Napoleonu Arnolda Schönberga, kojom ćemo obilježiti 150 godina od rođenja toga nezaobilaznog austrijskog majstora novoglazbenih priča

"Tehnika skladanja s 12 tonova i dalje" tema je 4. koncerta u sezoni Cantus ansambla koji će se u ponedjeljak održati u Maloj dvorani Vatroslava Lisinskog. S početkom u 20 sati, najavljuju organizatori, koncert će se otvoriti "ulaskom u labirint", kako je jednom prilikom rekao Pierre Boulez, a posjetitelje će ondje dočekati pijanist Damir Gregurić i Constellation-Miroir toga velikog francuskog maga novoglazbenih priča. 

Umjetnički voditelj Berislav Šipuš predvodit će izvedbu Ode Napoleonu Arnolda Schönberga, kojom ćemo obilježiti 150 godina od rođenja toga nezaobilaznog austrijskog majstora novoglazbenih priča.

VEZANI ČLANCI: 

Ulogu naratora preuzet će pak dirigent Ivan Josip Skender, a koji će dirigirajući publiku odvesti i korak dalje ususret serijalizmu i skladbi Polifonica – Monodia – Ritmica Luigija Nona čime će se obilježiti i 100 godina od rođenja toga talijanskog vladara novoglazbenih priča.

Završetak koncerta pripast će ponovno Boulezu i njegovoj skladbi Mémoriale s flautisticom Anom Batinica u ulozi solistice, a na pozornici će im se pridružiti i Neven Resnik praizvedbom skladbe Émeraude kojom će taj mladi hrvatski skladatelj dobiti priliku predstaviti se vlastitom autorskom pričom.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije