Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 145
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
oproštaj od Arsena

Gibonni: Bio je svjetska klasa, čast je bila učiti od njega

komemoracija arsen dedić
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
1/30
24.08.2015.
u 18:04

U knjigu žalosti upisali su se Marija Husar Rimac, Elizabeta Gojan, Zoran Predin...

I Zagreb se oprostio od Arsena Dedića. Emotivna komemoracija održana je u Hrvatskom glazbenom zavodu, a od nedavno preminulog kantautora i pjesnika oprostili su se članovi obitelji, ali i prijatelji te suradnici.

Nikša Bratoš, Gibonni, Jasna Zlokić, Zoran Predin i Sanja Doležal samo su neki od onih koji su se htjeli upisati u knjigu žalosti, ali i izraziti sućut obitelji, udovici Gabi Novak te sinu Matiji i kćeri Sandri. Iako je komemoracija, prema želji obitelji, bila zatvorena za medije i javnost, već je na ulazu u Zavod vladala iznimno emotivna atmosfera. Nazočni su se prisjećali rada ovog velikog umjetnika, a Arsenovom je pjesmom “Tvoje tijelo, moja kuća” i počela komemoracija. Jedino su se pjesmom i mogle izraziti emocije, a tek su rijetki imali snage nešto reći prisjećajući se umjetnika.

– Njegova me smrt, nažalost, nije iznenadila. Znao sam da je bolestan i znao sam, uostalom, da svakog od nas to čeka, ali on mi je uvijek djelovao kao da je vječan – rekao je Zoran Predin, a mnogi su se složili da će tek sada hrvatska glazbena scena shvatiti koliko joj je Arsen Dedić dao te koliko je izgubila njegovim odlaskom.

– Opus djela Arsena Dedića nevjerojatan je i možda smo ta djela uzimali pomalo zdravo za gotovo dok je bio s nama, ali sada postaje jasno koliko smo izgubili – rekla je Sanja Doležal, a pjevačica Jasna Zlokić zaključila je pak kako je jedina utjeha upravo veliko umjetničko blago koje je Arsen Dedić ostavio iz sebe te ga je nazvala katedralom hrvatske umjetnosti i glazbe.

– On je u svojoj veličini prerastao svoju okolinu, mi smo mu se mogli samo diviti jer je bio svjetska klasa – zaključio je Gibonni te rekao kako je bila čast učiti od takvog umjetnika.

>> Nije baš nikada iskorištavao svoju moć i nije bilo šanse da popusti niskim estradnim strastima

>> Preminuo legendarni kantautor Arsen Dedić

>> Pročitajte što je Arsen Dedić rekao Glasu Koncila 1971. u povodu pjesme 'Majka Marija'

Komentara 2

Mladen Č
14:58 24.08.2015.

Sad mirno idi ostavi me tu, da kao nekad opet prepustim se snu...

Avatar tituš
tituš
09:53 25.08.2015.

Eto, sad kada je sve izgovoreno, sve poznato, u čemu ostaje on živjeti?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije