Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 168
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Humanitarno

Branitelji za Uskrs razveselili 150 djece

03.04.2015., Zagreb - Clanovi Udruge branitelja Domovinskog rata Dubrava pripremaju uskrsne pakete za siromasne obitelji u Dubravi.   Photo: Zarko Basic/PIXSELL
Foto: Zarko Basic/PIXSELL
04.04.2015.
u 14:00

Ubdr Dubrava u humanitarnoj akciji prikupljanja namirnica koja se nastavlja i sljedeći tjedan

Točno 21 siromašnu obitelj na području Dubrave ove su godine odlučili razveseliti za Uskrs branitelji koji tamo djeluju.

Formirali su se u Udrugu branitelja Domovinskog rata Dubrava (Ubdr Dubrava) prije dvije i pol godine. Željeli su se, kažu, okupiti isključivo da bi djelovali humanitarno, a dosad su organizirali desetak akcija. Surađuju s Centrom za socijalnu skrb Dubrava pa su tako od njihovih djelatnika dobili i adrese obitelji kojima će danas podijeliti pakete u kojima su 21 šunka, pince, tjestenina, lješnjaci, brašno, šećer, ulje... sve što će jedna obitelj moći iskoristiti za blagdane. A ostat će nešto i za nadolazeće dane.

– Obiteljima raspoređujemo pakete s obzirom na broj djece. Dio ćemo podijeliti i sljedeći vikend, a sveukupno ćemo razveseliti 150 djece. Paketi su u vrijednosti 15.000 kuna – kazao je predsjednik Ubdr Dubrava Ante Matić. Dosad su u svojim prostorima u Ulici Svetog Leopolda Mandića 39a organizirali i priredbe za Svetog Nikolu, humanitarni koncert za pomoć Slavoniji, financijski su pomagali obiteljima iz Dubrave...

– Jednoj smo obitelji pomogli sagraditi krov, branitelju u kolicima, koji također ima nepokretnu suprugu i troje djece, pomogli smo da mu ne isključe plin. Razgovarali smo s Gradskom plinarom, koja im je odlučila prolongirati isključenje za šest mjeseci, a u međuvremenu mu je, donošenjem mjera oprosta duga, jednokratno otpisan dug – objašnjava Matić, koji kaže da im se potrebiti mogu javljati i mailom na ubdrdubrava@gmail.com.

Još sljedeći tjedan svi koji žele pomoći mogu to učiniti ubacivanjem namirnica u košare predviđene za to u Superkonzumu u Dupcu i Dankovečkoj te Kauflandu u Branimirovoj ulici, kako bi branitelji prikupili čim više paketa pomoći.

Komentara 7

KR
krumember
16:35 04.04.2015.

Svaka čast, tako se brani hrvatski narod u miru!

Avatar zgdomorodac
zgdomorodac
10:15 05.04.2015.

Bravo tak treba ,dobro je da ste se izdvojili od velikih udruga koje trpaju godinama milione u kase i zwposljavaju svoju siru i blizu obitelj u rad udruga ,koliko je branitelja umrlo na podrucju zagreba koji nisu imali ni za kruh a te udruge se nisu udostojile ni obic ih ,znam to jer sam i sam bio clan jednevod vecih udruga i znam kak delaju ,od niih jedino mozete dobit pismo ak niste platili clanarinu,zato bravo braniteljima iz dubrave sretan uskrs

WU
wuggibiba
16:38 05.04.2015.

BRAVO DECKI!!!! Sretan vam Uskrs!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije