Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 57
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Obroci za šape

Božićne poslastice u nedjelju za životinje zagrebačkog ZOO-a

Zoološki Zagreb
Foto: Hina
1/2
26.12.2015.
u 16:08

Djed Mraz će božićnim poslasticama uveseliti stanovnike zagrebačkog Zoološkog vrta

Životinje zagrebačkog Zoološkog vrta uživat će u nedjelju, 27. prosinca u omiljenim božićnim poslasticama koje će im poslužiti Djed Mraz, a u njihovu pripremu mogu se od 11 do 13 sati uključiti i posjetitelji. 

 Iz ZOO-a su u subotu priopćili kako će se ta slasna radionica održati u lavljoj nastambi, a u sklopu nje posjetitelji će pod vodstvom edukatora životinjama pripremati omiljenu hranu i ukrašavati je blagdanskim motivima. 

 Najavljuju kako će takve s posebnom ljubavlju izrađene božićne poslastice životinjama u 13 sati poslužiti Djed Mraz. Obroke za šape polizati, među ostalima, očekuju afrički lavovi, crvene pande, smeđi medvjedi, merkati, nosati rakuni i smeđi kapucini. 

 Zagrebački Zoološki vrt je prije Božića pozvao građane da darovima razvesele životinje. Timaritelji i edukatori sastavili su životinjski popis želja, a riječ je o predmetima kojima će se tijekom 2016. obogaćivati životni prostor maksimirskih životinja. 

Primjerice, morski lavovi za igru priželjkuju košarkašku loptu, a ptice ljuljačke i zrcala. Euroazijski risovi vole raznovrsne mirise, a čimpanze zagonetke. Glodavci su obožavatelji mineralnih loptica. Mnoge su se životinje tijekom ljeta navikle na ledene poslastice, a kako bi one izgledale što zanimljivije, timaritelji će ih izrađivati u velikim silikonskim kalupima za kolače.

ZOO je tijekom zime otvoren svakodnevno od 9 do 16 sati, a blagajne rade do 15 sati. Sve posjetitelje na blagajni očekuju nove ulaznice ilustrirane slikama životinja. U ZOO-u ističu kako se, unatoč zimskom razdoblju, nastavljaju radovi u sklopu prve faze modernizacije Zoološkog vrta te će u novom ruhu zablistati u jesen 2016.

 

Komentara 1

BA
bajaiva1
11:01 27.12.2015.

ovih desetak majmuna dobilo voce na poklon koje bi ionako dobilo i trebaju im(rana) a par milijuna majmuna uslo u kredit i kupilo poklone drugima koji im ne trebaju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije