Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 131
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ministarstvo zatražilo očitovanje

Bolnica Sveti Duh oglasila se o gušenju pacijentice: Pokrenut je unutarnji nadzor

Zagreb: Klinička bolnica Sveti Duh
Robert Anic/PIXSELL
18.06.2023.
u 13:21

U Ministarstvu zdravstva kažu da će zatražiti očitovanje KB-a Sveti Duh te će po primitku traženih informacija zdravstvena inspekcija postupati prema zakonskoj proceduri.

Klinička bolnica Sveti Duh potvrdila je u nedjelju unutarnji nadzor zbog smrti pacijentice gušenjem ovoga mjeseca na Hitnom bolničkom prijemu, a iz Ministarstva zdravstva poručili su da će zatražiti očitovanje bolnice o tom slučaju. Zbog smrti od gušenja koja se dogodila početkom lipnja, u bolnici je u tijeku unutarnji nadzor kako bi se dobio cjelovit i meritoran uvid u slučaj, odgovorili su iz KB Sveti Duh na upit Hine. 

VEZANI ČLANCI: 

Iz Uprave KB Sveti Duh, čiji je Hitni prijem ove godine već dva puta bio pod nadzorom inspekcije zbog druga dva slučaja smrti pacijenata u čekaonici, potvrdili su događaj. 

"Potvrđujemo da je u petak 9. lipnja Upravi KBSD prijavljen događaj – reanimacija pacijentice zbog gušenja. Uprava Bolnice je u ponedjeljak 12. lipnja pokrenula postupak unutarnjeg nadzora, kako bi dobila cjelovit i meritoran uvid u slučaj. O rezultatima postupka izvijestit ćemo javnost", poručili su u odgovoru Hini te izrazili sućut obitelji preminule pacijentice. 

U Ministarstvu zdravstva kažu da će zatražiti očitovanje KB-a Sveti Duh te će po primitku traženih informacija zdravstvena inspekcija postupati prema zakonskoj proceduri.

Prema pisanju portala Index, radi se o slučaju smrti pacijentici koja se 9. lipnja na Hitnom bolničkom prijemu, čekajući završetak liječničke obrade zbog uganuća skočnog zgloba, ugušila jedući pecivo.

Pacijentica se, prema izjavama anonimnog izvora iz bolnice, u tom trenutku nalazila u boksu i nije bila pod nadzorom liječnika. Nakon što su je liječnici pronašli bez znakova života, reanimirali su je i uspostavili joj vitalne funkcije, ali bez moždane aktivnosti. Pacijentica je umrla tjedan dana kasnije na odjelu intenzivne njege. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije