Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 123
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
čekaju istinu

Bolnica Merkur: O uzrocima smrti beba znat će se sljedeći tjedan

merkur
Goran Jakus/Pixsell
24.03.2011.
u 21:15

Bolnička inspekcija u srijedu je više od šest sati pregledavala sve okolnosti u kojima su se smrti dogodile, a iz ravnateljstva bolnice kažu sve će se uzroci znati u petak i idućeg tjedna, kada budu gotovi nalazi obdukcije

Obitelji Krešaj i Batinjan, kojima su prošlog tjedna tijekom porođaja u KB Merkur umrle bebe i koje su za to optužile bolnicu i mladog liječnika dr. Tomislava Kulaša, još uvijek ne znaju točan uzrok smrti djece.

Bolnička inspekcija u srijedu je više od šest sati pregledavala sve okolnosti u kojima su se smrti dogodile, a iz ravnateljstva bolnice kažu sve će se uzroci znati u petak i idućeg tjedna, kada budu gotovi i nalazi obdukcije jedne od umrlih beba. Nalaze će prema zahtjevu ministra Milinovića potom proslijediti u MZSS. Ipak, neslužbeno doznajemo da mladi dr. Kulaš, kojega obitelji optužuju, nije odgovoran za smrt djece jer je pacijenticu Batinjan samo zaprimio u bolnicu te nije bio prisutan tijekom carskog reza, a u slučaju obitelji Krešaj on je bio tek jedan od liječnika koji su bili prisutni na zahvatu.

Što se uzroka smrti beba tiče, doznajemo da je pregledom tkiva bebe obitelji Batinjan utvrđeno da je bila mrtva najmanje šest sati prije nego što je majka stigla u bolnicu, dok se kod bebe obitelji Krešaj situacija pomno pratila od primitka majke u bolnicu, no sve dok nisu pali otkucaji srca bebe nije bilo znakova da je dijete životno ugroženo.
Ističu i da je carski rez obavljen na vrijeme, unutar 15 minuta od prvih naznaka da dijete nije dobro, a nije rijedak slučaj da se kod smrti djece rođene carskim rezom nikada ne otkrije uzrok.

Komentara 2

LE
leonček
10:55 25.03.2011.

pisali ste da je doktor Kulaš kriv za smrt obe bebe a uopće nije bio prisutan na oba poroda mogli biste se ispričati na naslovnici ali ne nije zanimljivo kad doktor nije kriv ali jest zanimljivo pisati da je doktor ubojica

AM
amarila
19:44 28.03.2011.

A zasto doktor ako nije kriv ne tuzi bolnicu ???

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije