Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pokažite im put

Boban, Šimenc, Kožulj: Alkohol i maloljetnici ne idu skupa!

alkohol među mladima (1)
VL
29.09.2012.
u 13:46

Mladi najčešće piju jer se žele socijalizirati, žele biti prihvaćeni u društvu, a njihova percepcija je da je konzumacija alkoholnih pića uobičajena norma ponašanja

Akcija dijeljenja edukativnog priručnika o prevenciji maloljetničke konzumacije alkohola građanima Zagreba, koja se provodi u okviru edukativne kampanje „Pokažite im put“, održana je danas na Trgu kralja Tomislava uz podršku brojnih javnih osoba.

Okupljeni oko plakata na kojemu su ispisane činjenice o posljedicama maloljetničke konzumacije alkohola, ambasadori projekta razgovarali su s brojnim prolaznicima o posljedicama koje takvo rizično ponašanje uzrokuje. Ambasadore kampanje Dubravka Šimenca i Gordana Kožulja posebno je dojmio podatak kako je u prošloj godini 26 osoba smrtno stradalo, a čak 894 osobe lakše su ili teže ozlijeđene u posljedicama prometnih nesreća koje su uzrokovali mladi pod utjecajem alkohola.

- Mladi najčešće piju jer se žele socijalizirati, žele biti prihvaćeni u društvu, a njihova percepcija je da je konzumacija alkoholnih pića uobičajena norma ponašanja među mladima – dio našega zadatka je promijeniti tu percepciju, kazao je Gordan Kožulj.

Igrači Dinama, a posebno Ivan Tomečak koji je dijelio edukativne priručnike građanima, te legendarni kapetan hrvatske nogometne reprezentacije Zvonimir Boban podržali su kampanju.

- Vidimo da građani zastanu kod ovoga plakata i ostaju iznenađeni činjenicama o maloljetničkoj konzumaciji alkohola. Mnogi kao i ja imaju djecu tinejdžere, ali o tome problemu rijetko razgovaraju. Međutim, nakon što pročitaju da je dvije trećine mladih u dobi od 16 godina u posljednjih mjesec dana konzumiralo alkohol, s pravom se pitaju koliko stvarno poznaju navike svoje djece. Nama je cilj upravo to – skrenuti pozornost na ovaj sve ozbiljniji problem u našem društvu, a putem brošure roditeljima osigurati osnovne informacije i vrijedne savjete te ih, po potrebi, usmjeriti prema relevantnim stručnjacima i institucijama, izjavio je Zvonimir Boban.

Iz ove korisne publikacije Zagrepčani mogu saznati sve relevantne informacije o ovom ozbiljnom društvenom problemu: uzrocima, zdravstvenim i zakonskim rizicima uz savjete i smjernice za roditelje o tome kako razgovarati s djecom o ovoj temi. Naime, kampanja ima za cilj pružiti podršku roditeljima tinejdžera, ponajprije srednjoškolaca koji su prema istraživanjima najrizičnija skupina kada je u pitanju konzumacija alkohola, u pravovremenom prepoznavanju i rješavanju ovoga problema.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije