Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dugovanja

Blokiran građanin Samobora dužan 177 tisuća kuna

Režije dugovi
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
12.08.2014.
u 20:50

U Zagrebu ipak živi najviše dužnika. U metropoli, prema podacima koje je iznijela Fina, a koji se odnose na prvih šest mjeseci ove godine, živi 7,56 posto ili točnije 59.695 građana s blokiranim računima.

Iako prema prosječnom iznosu duga Samoborci, barem prema Zakonu o ovrhama, zauzimaju tron s dugom od gotovo 177 tisuća kuna, u Zagrebu ipak živi najviše dužnika.Tako u metropoli, prema podacima koje je iznijela Fina, a koji se odnose na prvih šest mjeseci ove godine, živi 7,56 posto ili točnije 59.695 građana s blokiranim računima.

Odmah iza Zagreba, barem što se Zagrebačke županije tiče, na listi najvećih dužnika građani su Velike Gorice koji u odnosu na činjenicu da u tome gradu živi 63.517 građana broje točno 4848 Velikogoričana s blokiranim računima.S nešto više od pola milijarde kuna duga Goričani tako drže 2,1 posto ukupnog duga građana Hrvatske u blokadi.

Od toga iznosa 64 milijuna kuna odnosi se na dug državi, dva milijuna kuna dug je gradu, a najveći dio od 517 milijuna kuna ostalim vjerovnicima – najviše bankama. Bolja situacija nije ni u Samoboru u kojem je u blokadi 2580 osoba te u Zaprešiću u kojemu je 2120 građana s blokiranim računima.

– U Svetoj Nedelji građani su u prosjeku dužni 159 tisuća kuna. Što se tiče cijele države, u blokadi su 316.964 građanina čiji je dug iznosio 27,89 milijardi kuna – poručili su u Fini. Od ovrhe je, naime, izuzet iznos od dvije trećine prosječne neto plaće u Republici Hrvatskoj.

>>Ovrhe: Nema blokade računa bez pisane obavijesti

Ključne riječi

Komentara 5

Avatar žič
žič
08:09 13.08.2014.

stalno se pitam zašto se je netko zadužio,ako nemaš za hranu,za stanarinu,režije zaduženje je opravdano i takvim ljudima treba oprostiti dug,ali ako si se zadužil za kupnju automobila,ili nekakvog luksuza takvima ja dug ne bi oprostio,i ja bi se želioo voziti u boljem automobilu(sad imam staru fiatovu kantu)ali mi ne pada na pamet da ulazim u neke kredite makar bi se sa primanjima mogao upustiti u tu avanturu,jer danas nisi siguran da če ta primanja biti stalno takva.....

MI
miso
08:34 13.08.2014.

Nešto tu debelo ne valja. Kako je toliko ljudi moglo doći u blokadu? Pa vjerovnici (najčešće banke) su se osiguravale dvostrukim hipotekama? Neka im uzmu hipoteku i kraj priče! Nitko nakon toga nije više blokiran. Što se to događa? Ustavomm su stan i plaća nepovredivi (čl.34) i zaštićeni (35). Taj dio se ne smije dirati u ovrhama. ... Pa što se to u Hrvatskoj događa?

KK
katarina.kunovic.1
09:27 13.08.2014.

Po naslovu izgleda da je jedan Samoborac dužan 177000,00 kn a u tekstu da su Samoborci dužni 177000,potrudite se barem ispravno prepisati.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije