Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMETNA GUŽVA U GRADU

Blagdanski 'krkljanac' tramvaja u Ilici, redovi vožnje poremećeni

tramvaji
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/4
20.12.2013.
u 14:10

Gust promet u središtu grada znatno usporava tramvajsku i autobusnu vožnju, upozorava ZET

Gotovo nepregledan niz tramvaja naslagao se od Trga bana Jelačića duž cijele Ilice tijekom dana. Predblagdanski petak tako "obiluje" gužvama, u kojima građani javnim prijevozom teže i sporije stižu do svojih odredišta. Mnogi su stoga, nemajući dovoljno strpljenja, izlazili iz tramvaja.

Iz ZET-a obavještavaju da "gust promet, osobito u središtu grada, ali i na drugim važnijim prometnicama, utječe na redovitost tramvajskih i autobusnih linija. Vozi se znatno sporije i uz česta zaustavljanja, zbog čega putnike molimo za razumijevanje".

Cijeli je raspored vožnji, zbog situacije u prometu, na koju javni zagrebački prijevoznik ne utječe sam, već za to "krivnju" snose i drugi sudionici, poremećen, pa iz ZET-a napominju da nisu u mogućnosti pridržavati se planiranih vremena polazaka, odnosno dolazaka.

– No, zbog dovoljnog broja tramvaja i autobusa uključenih u promet, čekanja na stajalištima smanjena su u najvećoj mjeri – kažu iz ZET-a.
 

Ključne riječi

Komentara 1

2X
2Xgeneral
17:29 20.12.2013.

Zato treba zabraniti uopće ulazak automobilima u Centar!!!! Napraviti parkirališta na črnomercu, Velesajmu, Dubravi i uvest još autobusa direkt za najbliže bolnice i Centar - recimo srednječkolsko ( kod Dječje bolnice - Klaićeva ) Parking paušal 20 kuna, tranvaj ianvaj i autobus 5 kuna a ulazak automobilom u Centar 100 kuna!! Parkiranje u centru omogučiti samo stanarima i to ograničeno u kvartu!! Tako je to riješio London i za divno čudo sve FUNKCIONIRA!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije