Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 33
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
operirao po dubravi

Bizaran slučaj: Krao stvari po haustorima pa ih prodavao na sajmu. Poznato i koliko je zaradio

Zagreb: Prodavači na Hreliću pripremaju se za euro
Emica Elvedji/PIXSELL
28.06.2023.
u 13:31

Bicikl, posuđe, motoristička oprema, alkohol... 33-godišnjak je pošteno opelješio stanovnike čak nekoliko zgrada

U zagrebačkoj Dubravi 33-godišnjak ulazio je u stambene zgrade i krao stvari koje je potom prodavao na sajmu rabljenih stvari. Kako javljaju iz PU zagrebačke, proveli su kriminalističko istraživanje nad muškarcem zbog sumnje da je počinio tri kaznena djela "Krađa" i tri kaznena djela "Teška krađa" od kojih jedno u pokušaju.

Sumnja se da je između 2. siječnja i 7. ožujka, najčešće u popodnevnim satima, s ciljem protupravnog prisvajanja tuđe pokretne stvari dolazio do stambenih zgrada na području Dubrave. Sumnja se da je u dva navrata ušao u zgrade, prikladnim predmetom obio ulazna vrata garaže, a potom iz garaže jedne zgrade otuđio posuđe, dok je iz garaže u drugoj zgradi otuđio motorističku opremu, obuću, alkoholna pića i drugo.

U jednom je navratu, sumnja se, također s istom namjerom došao i do stambene zgrade u Ulici Dubrava gdje je 2. siječnja ušao kroz nezaključana ulazna vrata zgrade, prišao jednoj od ostava te zavlačenjem prikladnog predmeta pokušao obiti ulazna vrata. Kako u namjeri nije uspio, iz zgrade se udaljio ništa ne otuđivši.


>>VEZANI ČLANCI:  


Sumnja se i da je početkom veljače 2023. godine meta njegovog postupanja također bila garaža, ovaj puta u stambenoj zgradi u Oporovečkoj ulici. Tada je, ušao u nezaključanu podzemnu garažu te iz nje otuđio električni ručni alat, odjeću, obuću i drugo, a potom se dao u bijeg.

Još je dva putau popodnevnim satima pješice došao do stambene zgrade, jednom u Ulici Dubrava, a jednom u Golskoj ulici. Po ulasku u zgradu u Golskoj 21. veljače u popodnevnim satima prišao je zaključanom biciklu koji se nalazio parkiran u hodniku zgrade, prerezao lokot, a potom se otuđenim biciklom odvezao iz zgrade. Na isti način odvezao se i iz zgrade u Ulici Dubrava iz čijeg je predvorja 7. ožujka u popodnevnim satima također otuđio bicikl.

Nakon počinjenja kaznenih djela, točno neutvrđenog dana, osumnjičeni je otuđene predmete prodao na sajmu rabljenih stvari za određeni novčani iznos koji je potom zadržao za sebe. Materijalna šteta pričinjena ovim djelima iznosi oko 2.300 eura. Po provedenom kriminalističkom istraživanju protiv 33-godišnjaka je podneseno posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu.


>>VIDEO: Neredi u predgrađu Pariza nakon što je policija ubila tinejdžera

Komentara 1

TE
TexWiller
15:25 28.06.2023.

Znači, nije krao iz haustora nego je provaljivao u garaže! Jer po članku ispada da je u Dubravi sasvim normalno po hodnicima i ulazima u zgradu ostavljati posuđe, alkohol i motorne pile...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije