Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
europska univerzijada

Bit će to najveće sportsko natjecanje otkad je Hrvatske

EUniverzijada
Foto: Daniel Kasap/Pixsell
1/3
28.03.2014.
u 08:08

Europske sveučilišne igre 2016. u Zagrebu i Rijeci okupit će za dvije godine više od 5000 studenata iz 40 zemalja, u 23 sporta. Cijena organizacije, bez obnove studentskih domova, je 40 milijuna kuna

Projekt “Europske sveučilišne igre 2016.” predstavljene su sinoć u dvorani Pauk Studentskog doma Stjepan Radić u Zagrebu.

Bili su premijer Zoran Milanović, dogradonačelnica Sandra Švaljek, gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel... Bit će to najveće multisportsko natjecanje u Europi i najveći sportski događaj u povijesti samostalne Hrvatske, rečeno je na predstavljanju.

Foto: Daniel Kasap/Pixsell

U 23 sporta natjecat će se više od pet tisuća studenata u Zagrebu i Rijeci iz 40 zemalja. Posebnost igara je što će se istovremeno natjecati i studenti s invaliditetom u dva sporta. Organizacija igara, bez obnove studentskih domova, stajat će 40 milijuna kuna.

>>Bandić: Na Univerzijadu ćemo potrošiti 1,5 milijardi kuna, a sredit ćemo i Maksimir

>>Za EUniverzijadu Zagreb će dati barem 10 milijuna kuna

Komentara 1

Avatar Nikad robom
Nikad robom
08:43 28.03.2014.

ovo je stvarno jako važno najtejcanje - za njega ne zna nitko osim onoga tko ga organizira. neka se netko proba sjetiti gdje su održane bilo koje prijašnje Europske sveučilišne igre???

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije