Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Skupština odlučila

HDZ se suzdržao, bista Lole Ribara ne ide nikamo

bista ivo ribar
Foto: Robert Anic/PIXSELL
1/9
11.12.2017.
u 15:16

Za ostanak spomenika u Prilazu baruna Filipovića bili su lijevi zastupnici, a HDZ se suzdržao

Lolo ostaje – sa 16 glasova za, 15 protiv i 10 suzdržanih odlučili su danas zastupnici u Gradskoj skupštini. Bista Ive Ribara, postavljena početkom listopada, podijelila je, kako skupštinare, tako i koaliciju Stranke rada i solidarnosti, HDZ-a i Neovisnih za Hrvatsku, budući da se pri glasovanju za odlazak spomenika u Prilazu baruna Filipovića HDZ suzdržao.

Za to da Lolo ostane na svom mjestu bili su lijevi zastupnici.

- Ovo je ipak naša moralna pobjeda – rekao je Zlatko Hasanbegović iz Neovisnih za Hrvatsku pa objasnio kako i dalje stoji da bista nije postavljena u skladu s procedurom, a u narednim glasovanjima, kad će se zastupnici žaliti da nešto nije po „pravilima službe“, njegova će ih stranka podsjetiti na današnji dan.

Ostanak biste komentirala je i Anka Mrak Taritaš iz GLAS-a, koja je rekla kako ovo nije prvi puta da su se oporba i vladajući složili oko određene točke.

- Zastupnici koji čine većinu glasovali s oporbom. Vidjet ćemo sad što će biti s proračunom, u svakom slučaju, bit će zanimljivo proljeće u Skupštini – rekla je Mrak Taritaš.

bista ivo ribar
1/53

Komentara 13

DU
Deleted user
16:41 11.12.2017.

Danasnji HDZ-e je najveca prevara hrvatske zbilje.

IK
Iz_kamena
16:37 11.12.2017.

Sramotna odluka!

CR
croban1111
18:16 11.12.2017.

Brkiću, oglasi se o ovoj sramoti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije