Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 108
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZAGREBAČKI VELESAJAM

BIAM i Zavarivanje: Stižu izlagači iz 28 zemalja, organiziraju i Industrijski inkubator

Gradonačelnik Tomislav Tomašević otvorio je Biam, 26. međunarodni sajam alatnih strojeva i alata
Foto: Igor Soban/PIXSELL
1/5
09.04.2024.
u 07:00

Sajmovi posvećeni alatima, strojevima, opremi za zavarivanje i tehnologiji antikorozivne zaštite održavaju se od danas do petka

Novi alati, strojevi, oprema za zavarivanje i tehnologija antikorozivne zaštite samo su dio onoga što vas očekuje na Zagrebačkom velesajmu, gdje se danas otvaraju dvije bijenalne poslovne manifestacije. U sklopu 27. međunarodnog sajma alatnih strojeva i alata BIAM te 30. međunarodnog sajma zavarivanja i antikorozivne zaštite na 11.000 četvornih metara prostora u paviljonima 8, 8A, 9 i 11A predstavit će se 349 domaćih i inozemnih izlagača iz 28 zemalja, među kojima su i oni iz Austrije, Belgije, Kine, Portugala, SAD-a, Švedske i Turske.

– BIAM i Zavarivanje kao jedini industrijski sajmovi u zemlji predstavljaju važno gospodarsko i poslovno okupljanje specijalizirane tematike te su mjesto B2B susreta za sve postojeće i potencijalne partnere. Ovogodišnje izdanje sajmova najveće je u 20 godina – kažu organizatori manifestacija koje se održavaju pod pokroviteljstvom ministarstva gospodarstva i održivog razvoja te znanosti i obrazovanja, kao i Grada Zagreba i zagrebačke Obrtničke komore.

VEZANI ČLANCI: 

Prvi se put u sklopu sajmova organizira i Industrijski inkubator koji spaja akademsku zajednicu i poslodavce. U tom će se segmentu prezentirati nove tehnologije, predstaviti poslovni subjekti i zanimanja, povezivati dionici, održavati B2B poslovni susreti te posebice promovirati fakulteti i srednje škole koji obrazuju za ovu vrstu zanimanja.

– Industrijski inkubator kreiran je s namjerom okupljanja i promocije strukovnih zanimanja, kao i predstavljanja regionalnih centara kompetencije s ciljem prenošenja znanja i popularizacije tih zanimanja te unapređenja odnosa između poslodavaca i akademske zajednice – ističu organizatori.

VEZANI ČLANCI: 

Na programu je i već tradicionalni Kormat, 26. međunarodno savjetovanje o zaštiti materijala i industrijskom finišu, koji se održava sutra. Sajmovi pak traju do petka, a posjetiti se mogu svakoga dana od 10 do 18 sati.

Cijena ulaznica za jednokratni posjet je pet eura, odnosno tri za učenike, studente i umirovljenike, a za one koje vrijede za sve dane trajanja sajmova izdvojit ćete 15 eura. Kupiti se mogu online na stranici Ulaznice.hr. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije