Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NORIJADA-PRIVEDENO 13 MATURANATA

Bez obzira na zabranu, 'potoci' alkohola ispijali se na Bundeku

15.05.2009.
u 14:38

Bez obzira što je na Bundeku, gdje se održava proslava zadnjeg dana škole za zagrebačke maturante, bilo zabranjeno unositi alkohol, mnogi su uspjeli prošvercati 'piće' i tako neslavno okončati ovogodišnju norijadu.

Prema podacima PUZ-a do 18 sati privedeno je 13 osoba, zbog alkoholiziranosti, ali i narušavanja javnog reda i mira. Pokušaj da se izbjegnu brojne intervencije Hitne pomoći, ni ove godine nije u potpunosti uspio.

Točno u podne
Na zagrebački Trg bana Josipa Jelačića tijekom prijepodnevna stizali su maturanti iz svih dijelova hrvatske metropole. Oko podne trg je u potpunosti bio "okupiran" maturantima, a uobičajeni folklor poput bacanja brašna, ispijanja alkohola i pjevanja ni ovaj put nije izostao.

Video: M. Kuman

Quadrilla za Guinessa
Ubrzo su se 404 zagrebačka maturanta pridružila svojim ostalim kolegama iz Hrvatske i Europe u plesanju Straussove Quadrille. Pokušali su oboriti rekord iz prošle godine kada je 27.040 maturanata iz sedam država sinkronizirano plesalo na taktove Quadrille.

Nakon plesa maturantima se obratio gradonačelnik Milan Bandić, koji im je čestitao na završetku školske godine i pozvao ih da "najsretniji dan u životu" provedu na Bundeku. Prvi čovjek grada Zagreba stao je na čelo učeničke povorke i uputio se zajedno s učenicima u Novi Zagreb, a cijela povorka bila je pod budnim okom policije i zaštitara koji su pazili da stvari ne izmaknu kontroli.

Sokovi umjesto alkohola
Na dolasku u Bundek maturante su dočekali sokovi i hrana, a unos alkoholnih pića u park nije bio dopušten. U programu koji je počeo u 13 sati, a trebao bi trajati do kasnih noćnih sati, nastupat će Žiga i bandisti, Connect, Ivana Kindl & Funky Town, Vatra, Prljavo kazalište, Majke, Vatrene ulice, Elemental.

Za razliku od prošlih godina, vrijeme se smilovalo zagrebačkim maturantima i sada jedino preostaje da uživaju u završetku škole. U slučaju da pretjeraju u slavlju i alkoholu, brojne ekipe Hitne pomoći spremne su intevenirati.

(mKm)

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije