Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
branko lustig:

'Bez Bandića ne bi bilo Festivala židovskoga filma u Zagrebu'

Milan Bandić Branko Lustig
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/3
25.03.2014.
u 12:40

Zagrebački gradonačelnik primio je filmskog producenta i oskarovca u povodu 8. festivala židovskog filma i tolerancije u svibnju u kinima Europa i Tuškanac

- Da nije bilo mog prijatelja Bandića, ovog festivala ne bi ni bilo. Nitko se nije sjetio pomoći nam osim gradonačelnika Bandića - priznao je hrvatski filmski producent i dvostruki osvajač Oscara Branko Lustig na prijmu u Bandićevom uredu, u povodu nadolazećeg 8. festivala židovskog filma i tolerancije, što će se održati od 18. do 24. svibnja u Zagrebu.

Lustig, odnedavno uvršten među 50 najboljih holivudskih producenata uopće, poručio je da će na ovogodišnjem festivalu u kinima Europa i Tuškanac biti jako dobri filmovi, i igrani i dokumentarni na temu tolerancije i holokausta, za koje vjeruje da će se svima svidjeti.

 Prisjećajući se svojega boravka u zloglasnom logoru smrti Auschwitz, Lustig je podsjetio kako i danas po Hrvatskoj školarcima govori i predaje o strahotama holokausta kao masovnog istrebljenja Židova tijekom 2. svjetskog rata.

No, dodao je da "nekad ljudi ne znaju o čemu govorim", ocjenjujući kao da se javnost u Hrvatskoj pita "što ćemo i 20 nakon godina nakon snimanja gledati neki film o Židovima". Mislio je na Schindlerovu listu, film Stevena Spielberga za kojega je Branko Lustig zaslužio prvog od svoja dva producentska Oscara.

Bandić i Lustig susreli su se i krajem veljače, kad je gradonačelnik u Vojnovićevoj otvorio novi ured Festivala tolerancije.

>>Branko Lustig među 50 najvećih Hollywoodskih producenata svih vremena

Komentara 4

JO
josipa23
14:18 27.03.2014.

Čemu zlobni komentari na ovaj članak?

SZ
sandra.zg.12
13:47 25.03.2014.

Baš lijepo.

Avatar Nikad robom
Nikad robom
14:03 25.03.2014.

isto tako - bez bandića zagreb ne bio opljačkan kao nikad u svojoj povijesti...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije