Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 93
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Cvjetni trg

Besplatno i anonimno testiranje na hepatitis

27.06.2011. Karlovac - Predstvaljen tim Sluzbe za zastitu mentalnog zdravlja, prevencije i vanbolnickog lijecenja Zavoda za javno zdravstvo karlovacke zupanije. Tehnicar Ivica Derek provodi testiranja na hepatitis, HIV, droge i alkohol. Photo: Kristina St
Foto: Kristina Štedul-Fabac/PIXSELL
26.07.2015.
u 17:17

Prema procjenama Svjetske zdravstvene organizacije, broj osoba zaraženih hepatitisom C u svijetu je 170 milijuna, a hepatitisom B 350 milijuna, pa je ta bolest vodeći javnozdravstveni problem

Besplatnim i anonimnim testiranjem u utorak 28. srpnja obilježit će se Svjetski dan hepatitisa.

Savjetovanje i testiranje testovima na slinu, članovi udruge liječenih i oboljelih od hepatitisa „HEPATOS" u suradnji s gradskim Uredom za zdravstvo i Zavodom za javno zdravstvo „Dr. A. Štampar" provest će na Cvjetnom trgu od 18 do 21 sat, i to u Mobilnom InfoHep centru.

Prema procjenama Svjetske zdravstvene organizacije, broj osoba zaraženih hepatitisom C u svijetu je 170 milijuna, a hepatitisom B 350 milijuna, pa je ta bolest vodeći javnozdravstveni problem. Pročelnica za zdravstvo Mirna Šitum kazala je da ima više vrsta hepatitisa, od kojih neki izazivaju samo neugodu bez posljedica, no da ima i onih koji nose opasnu i tešku bolest. Šitum je pozvala Zagrepčane da se odazovu akciji, a kasni termin je odabran jer se tada očekuje odaziv više mladih.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije