Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Skupština

Bernardić traži izvješće financijske inspekcije

davor bernardić
Anto Magzan/PIXSELL
11.07.2012.
u 08:16

Predsjednik Skupštine zatražio je i dokumentaciju o trošenju proračuna uoči sutrašnje rasprave o rebalansu

Ne dobije li sve potrebne materijale vezane uz potrošnju gradskog novca, Skupština bi sutra na sjednici mogla odbaciti prijedlog gradonačelnikove odluke o rebalansu proračuna.

Odgoda do jeseni

Iako se nadaju da će dobiti detaljnu dokumentaciju na kojoj su gradski odbori inzistirali prethodnih dana, kako je kazao predsjednik Gradske skupštine Davor Bernardić na dojučerašnjoj konferenciji uoči sjednice, moguće je da se odluka odgodi do jeseni.

– Naš je prvi zadatak kontroliranje potrošnje gradskog novca jer je jedan od najvažnijih zadataka proračuna da planira razvoj, a za sada tome nema ni traga. Pozivamo Grad da dostavi sve potrebne materijale kako bi se Skupština uvjerila kako se trošio gradski novac i donijela odluku – kazao je predsjednik Skupštine.

Uz evidenciju trošenja novca, Bernardić je apelirao na Grad da Skupštini još uvijek duguje rezultate financijske inspekcije koja je nedavno “češljala” gradske knjige.

– Moramo iz novina čitati ono što bi trebalo biti transparentno pa još jednom pozivamo Grad da nam dostavi izvješće inspekcijskog nadzora – kazao je Bernardić.

Osim o proračunu, Skupština će raspravljati i o izmjenama i dopunama Generalnog urbanističkog plana te o zakupu, odnosno prodaji gradske imovine.

Transparentna prodaja

– Pozdravljamo odluku koja će osigurati jasniju i transparentniju prodaju i zakup gradskih prostora. Ta odluka pomoći će ljudima koji su uložili novac ili žele kupiti neki prostor da ostvare svoj interes – zaključio je Bernardić.

Komentara 2

AM
amato
15:21 11.07.2012.

Svi papiri će biti poštelani. Tako da se suštini ni ukojem slučaju ne može razotkriti.

LI
LILLIT
13:30 13.07.2012.

Hallo SDP-ovci!!! a kaj, trebate lovu? neznate kam je nestala?. pitajte milana bandica. vi ste ga doveli na mjesto gradonacelnika zagreba. Dela kaj hoce i. trosi kolko hoce. sada je na vama da ga zabremzate ,da mu pokazete da tako tako vise nemoze, i da ga odkantate.samo hrabro . Ja sam ZA!!!!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije