Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 108
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KRITIKA ZAGREBAČKIH SOCIJALDEMOKRATA

Bernardić opleo po Gradu i Holdingu: "U nabavi spremnika došlo je do ozbiljnog kaznenog djela"

Zagreb: Podzemni spremnici u Masarykovoj koji se otvaraju pomoću kartice
Sanjin Strukic/PIXSELL
25.07.2023.
u 12:34

"Riječ je o natječaju koji se opet namjestio za točno tvrtku Komop i spremnike tipa Sotkon koji su u sklopu pilot projekta koji je trajao samo tjedan dana Gradu darovali spremnike u Masarykovoj"

Predsjednik zagrebačkih Socijaldemokrata Davor Bernardić ustvrdio je u utorak da se u procesu nabave spremnika za otpad u Zagrebu došlo do pogodovanja i ozbiljnog kaznenog djela.

"Riječ je o natječaju koji se opet namjestio za točno tvrtku Komop i spremnike tipa Sotkon koji su u sklopu pilot projekta koji je trajao samo tjedan dana Gradu darovali spremnike u Masarykovoj. Natječaj je prvo raspisan prošlo ljeto, ali poništen jer ta tvrtka nije imala certifikate neovisnih tijela", rekao je Bernardić na konferenciji za novinare na Jarunu. Ove godine su, kaže, te certifikate maknuli iz natječaja, a posao je opet dobila ta tvrtka, "što je naravno sumnjivo".

"Ali ovaj put otišli su korak dalje i cijeli posao ugradnje spremnika, mada je to predmet nabave, prebacili na Grad Zagreb, na Čistoću i Zagrebačke ceste što je direktno pogodovanje i ozbiljno kazneno djelo", ustvrdio je predsjednik zagrebačkih Socijaldemokrata.

Niti u jednom dokumentu iz nabave nema, dodaje, niti jedne riječi da će Čistoća, Grad ili bilo tko drugi izvesti bilo koji dio radova ugradnje ili dovođenja prostora u stanje da se spremnici mogu koristiti, odnosno dovesti u funkcionalno stanje, već je to obveza ponuditelja ili konkretno društva Komop koji je dao ponudu uz takve uvjete.


>>VEZANI ČLANCI: 


"Ako isti nije uračunao te troškove znajući da će ih netko drugi izvesti i podmiriti to je dokaz zlouporabe položaja i ovlasti prilikom pripreme i provedbe natječaja", kazao je Bernardić. Drugo, istovjetno kazneno djelo na štetu zagrebačkog proračuna se, dodao je, sastoji u cijenama po kojima bi te radove trebale izvesti Zagrebačke ceste, a koje su višestruko veće od istovjetnih tržišnih.

Planira se Zagrebačkim cestama taj beton platiti otprilike 500 posto više od njegove stvarne vrijednosti, tvrdi Bernardić. Podsjetio je i na aferu plin te upitao zašto je Gradska plinara kupovala plin po 2,5 puta većoj cijeni nego HE, po cijeni od 106 eur/MWh m, u vrijeme dok je plin bio na razini jedan cent.

"Zašto nije raskinula ugovor s PPD-om ako je to tražio sam PPD? Ako kažu da su morali plaćati penale, neka objave sve papire", rekao je Bernardić.


>>VEZANI ČLANCI: 


Referirajući se na snažno nevrijeme sa velikim posljedicama, ustvrdio je kako Zagreb nije spreman za izvanredne situacije i ne funkcionira jer uklanjanje stabala ide sporo, a s druge strane oko 800 terenskih radnika dobilo je otkaz u Holdingu. S obzirom da nadolazeću sezonu ambrozije Bernardić je apelirao na Grad i Zrinjevac da resurse usmjere u uklanjanje ambrozije.

"Budući da robotske kosilice mijenjaju 4-5 ljudi, predlažem da se pod hitno svi ostali resursi usmjere u uklanjanje ambrozije. Krajnje je vrijeme za to, Zagrepčani će imati velike simptome zbog nečinjenja", zaključio je Bernardić. Naveo je da 150.000 Zagrepčana muče alergije, u kolovozu i rujnu taj broj se penje na 250.000.


>>VIDEO: Premino Marko Babić: Borbu sa sarkomom nažalost nije izdržao

Komentara 3

Avatar Tomislav_Šubić
Tomislav_Šubić
21:14 25.07.2023.

Gdje su crveni, tu se krade i muze narod.

DU
Deleted user
15:08 25.07.2023.

Za ovoga je bolje da suti. Svi smo vidjeli sliku sa rodendana na kojem se zabavlja sa velikimb. Ovaj je osramotio stranku koju je predstavljao i vise nema kaj govoriti. Za njega je Zagreb zatvoren - nitko mu vise ne vjeruje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije