Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 89
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vinska akademija

Beljska vina i specijalitete opisao Oz Clarke

beljska vina
Rajko Polić
30.04.2013.
u 21:57

Clarkov rezime je da je sve pojedinačno, vina i hrana, vrhunski proizvod, ali je k tome u duhu autohtonog i autentičnog baranjskog gastronomskog štiha

Jedno od najpoznatijih svjetskih vinskih nepca i pera, na Vinskoj je akademiji opisao svoj doživljaj beljske, količinom i kakvoćom za svjetsku scenu spremne „prinčevske kapljice“ te je (s)ljubio primjerice sa somom u sjemenkama, jelenom na baranjski, slaninom i suhim šljivama s roštilja, kulenom u puretini ili kolačem s duplom
čokoladom i tako redom. Sve to iz restorana Kormoran i kreacije Siniše Brkovića i suradnika, a prezentaciji su nazočili i znani hrvatski poštovatelji vrhunske kapljice uključujući i direktora Agrokorove vinarske proizvodnje Horvata, enologa Francema, osnivača Vinskog festivala Dropuljića, promicatelja vina Karlosa i druge.

Clarkov rezime je da je sve pojedinačno, vina i hrana, vrhunski proizvod, ali je k tome u duhu autohtonog i autentičnog baranjskog gastronomskog štiha ponuda s imenom i prezimenom, koju vrijedi svrstati u torbu životnih turističkih iskustava.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije