Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 73
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
došlo do grla

Barišić zatražio hitan sastanak s Jakovinom: Svoju vodu ne damo!

Voda Velika Gorica
Foto: Kronike VG
11.03.2014.
u 15:26

Iz Grada kažu kako je je rok za primjedbe po predloženim uslužnim područjima istekao 3. ožujka, a da očitovanja Ministarstva niti Vlade još nema...

Nakon što je zaključak s Gradskog vijeća kojim se i vladajući i oporba protive predloženom Nacrtu uredbe o uslužnim područjima poslan u nadležno Ministarstvo poljoprivrede, gradonačelnik Dražen Barišić zatražio je hitan sastanak s ministrom Tihomirom Jakovinom, pišu Kronike Velike Gorice.

Iz Grada kažu kako je je rok za primjedbe po predloženim uslužnim područjima istekao 3. ožujka, a da očitovanja Ministarstva niti Vlade još nema.

- Rekao sam da našu vodu ne damo! To smo potvrdili i zaključkom Gradskog vijeća koje je bilo jedinstveno u stavu da Velika Gorica traži svoje samostalno uslužno područje. Podršku su nam dali i predsjednici svih gradskih četvrti i mjesnih odbora. Ne odustajemo i tražio sam jučer hitan sastanka s ministrom Jakovinom upravo na temu definiranja samostalnog uslužnog područja za Veliku Goricu – kaže Barišić.

Gradonačelnik ističe kako Velika Gorica udovoljava svim zakonskim uvjetima da bude samostalno uslužno područje i da će za to boriti svim dozvoljenim sredstvima jer bi "utapanjem" Velike Gorice u Zagreb Goričanima voda poskupjela i do 80 posto, a sva komunalna infrastruktura koja danas vrijedi oko milijardu kuna bez naknade prešla u vlasništvo Zagreba.

- Gorička VG Vodoopskrba uspješna je gradska tvrtka koja ima dovoljno kapaciteta opskrbljivati Veliku Goricu te općine Kravarsko, Orle i Pokupsko vodom, što dokazuje i činjenica da je upravo u Velikoj Gorici najniža varijabilna cijena vode, 2,28 kn, dok je u susjednom Zagrebu ta cijena 10,36 kn. Vlada mora uvažiti želje i potrebe nas Velikogoričana! Nije li apsurdno da se nas, koji godinama gradimo kvalitetan sustav vodoopskrbe, odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda, sada kažnjava enormnim poskupljenjem upravo tih usluga i otimanjem naše vodoopskrbne infrastrukture?! – pita se Barišić koji je zatražio i sastanak s ministrom pravosuđa kako bi mu prezentirao zaključak Gradskog vijeća Velike Gorice kojim je podržana reorganizacija pravosuđa, ali i izražen stav da sjedište Općinskog suda bude u Velikoj Gorici, za što je Grad spreman izdvojiti i financijska sredstva.

>>Goričanima računi veći za 118 kuna ako voda ode Holdingu!

Komentara 3

DO
dosaosam
16:30 11.03.2014.

Kaj će ovi iz Zagreba počupat vodovodne cijevi.

Avatar Matija Gubec
Matija Gubec
17:49 11.03.2014.

Treba pocistiti gradski prihod da sulejman Milan ima za novi vozni park. Dražen počni sa prikupljanjem potpisa.

FR
frondi
18:04 11.03.2014.

potrebno je hitno reagirati, VG vodoopskrbu restruktuirati na nekoliko cijelina pa tako bude vodovod, kanalizacija, odvodnja. gledajući realno voda je izgubljena ali zato ne mora biti kanalizacija koja Jakovinu ne zanima a zapravo tu leži lova.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije