Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 122
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ultimatum

Bandiću rok od tri dana da povuče gradnju fontana i obnovu Cvjetnog

Cvjetni trg
arhiva VL
21.04.2012.
u 08:00

Ako se gradonačelnik ne izjasni, zastupnici mijenjaju Plan gradnje komunalne infrastrukture

Zastupnici zagrebačke skupštine konačno su odlučili zaustaviti gradnju Bandićevih fontana ispred Nacionalne i sveučilišne bibiblioteke procijenjenih na 28 milijuna kuna i uređenje Cvjetnog trga od 8 milijuna kuna. Gradonačelniku Milanu Bandiću dan je rok do ponedjeljka da umjesto kontroverznih radova u Plan izgradnje komunalne infrastrukture predloži alternativne i prioritetnije projekte, a ukoliko se to ne dogodi, zastupnici će Plan promijeniti sami.

- Zatražili smo od Vijeća gradskih četvrti da nam dostave prioritete koji su važniji od popločavanja Cvjetnog trga, koji je u dobrom stanju - potvrdio je Jurica Meić(SDP) iz Skupštine. Plan, u kojem se trenutno nalaze sporni radovi, u četvrtak ide pred Skupštinu, a dosad ga nisu prihvatili ni skupštinski odbori niti vijeća gradske četvrti.

- Drago mi je čuti da se gradskim zastupnicima vratila pamet - kaže Pero Kovačević iz GČ-a Trnje, u kojem je planirano pet fontana. Umjesto toga, Vijeće je zatražilo uređenje Trnjanske ceste od Avenije V. Holjevca do Savskog nasipa i uvođenje vodoopskrbe za četiri domaćinstva u blizini Držićeve avenije.

U Donjem Gradu prioritetom smatraju kompletnu rekonstrukciju Primorske ulice i javne rasvjete.

- Stanje komunalne infrastrukture Donjeg grada najbolje je bilo vidljivo u Petrinjskoj ulici kada su prilikom radova nađene cijevi iz 1905. godine. Cvjetni trg dobro je osvijetljen, a čim se maknete stotinjak metara dalje, dosta je mračno. Ne slažemo se s rekonstrucijom Cvjetnog - kaže Marijan Oljica iz GČ-a Donji Grad.

Komentara 14

JA
james49
08:46 21.04.2012.

Nisam dao glas za g.Bandića, ali je ipak on ućinio za Zagreb najviše nakon Holjevca.

Avatar maraaa
maraaa
09:08 21.04.2012.

e bandiću je jedini problem što je izišao iz sdp-a.

VI
Vito
08:36 21.04.2012.

Bandiću rok od tri dana da povuče gradnju fontana i obnovu Cvjetnog Nadam se dato nije samo ultimatum bez pokrića, već stvarne i prave mjere pretanka plajke stanovništva Zagreba od strane milan bandić &co... Cvjetnjak je obnovlje tijekom agrsije nana Hrvatsku, što je bilo dovoljno pokvareno, ljudi ginu, trebamo municiju i oružje, a pljačkaši \"ureduju\" po glavnom gradu napadnute države... Dvadestak godina kasnije pljačkaši se ponovo htijeli okoristiti na istom prostoru, uređenom i obnovljenom.. U isto vrijeme ne žele obnavljati stvarno stare neuređivane ulice izvan okvira: Glavni kolodvor Draškovićeva medvednica Rudolfove vojarne željeznička pruga Glavni kolodvor Pa niti u tom \"krugu\" ne obnavljaju temeljito, već samo \"mađu oči\" novim slojem asfalta.. U isto vrijeme \"obnavljaju\" dijelove Zagreba s novo naseljenim stanovništvom samo kako bi dobili potrebnu količinu \"glasova\" za daljenje održavanje položaja i nastavak pljačke, sad i njihovog novca stećenog nanjihovj naivnosti...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije