Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 91
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Skupština

Bandića podupire HNS i oni koje će pridobiti mimo stranačke volje

'29.11.2012., Zagreb - Na sjednici Gradska skupstine raspravljano je, uz ostalo, o Prijedlogu proracuna grada Zagreba za 2013. godinu Photo: Patrik Macek/PIXSELL'
'Patrik Macek/PIXSELL'
11.06.2013.
u 11:20

Skupština će imati dva potpredsjednika s Bandićeve liste te dva iz oporbe. Vidoje Bulum postaje novi tajnik

Milan Bandić sljedeći četvrtak u Gradskoj skupštini tražit će povjerenje gradskih zastupnika bez potpisivanja formalne koalicije, uvjeren da će dobiti natpolovičnu većinu i time nakon dvije godine ponovno preuzeti svu vlast u Zagrebu. Datum konstituirajuće sjednice jučer popodne dogovorili su predstavnici svih stranaka koje su dobile povjerenje Zagrepčana na lokalnim izborima.

– Dogovoreno je i da Bandićeva lista imenuje predsjednika i dva potpredsjednika, dok će još dva imenovati oporba – kazao je šef gradskog SDP-a Davor Bernardić. Iako iz Bandićevih redova još ne otkrivaju ime kandidata za predsjednika Skupštine, doznajemo da bi mjesto jedne potpredsjednice obnašala Jelena Pavičić Vukičević, dok bi Vidoje Bulum, sadašnji tajnik gradske uprave, postao tajnik Skupštine. I dok iz HSLS-a i HDZ-a govore da ih Bandić još nije pozvao na eventualne dogovore o potpori, iz Bandićeva kruga govore da će imati potporu zastupnika pojedinačno, posebno onih iz HSLS/HSS-a. To demantira Darinko Kosor, šef HSLS-a, kazavši da će njihovih sedmero glasati složno.

– Još je 10 dana do skupštine i treba pričekati, ali nećemo se prodavati za funkcije – kazao je Kosor.

Potporu Bandiću obećao je šef HNS-a.

– Nema razloga da sabotiramo, Bandić će dobiti našu podršku kako bi se krenulo s radom na dobrobit grada – kaže Dragan Kovačević.

>>HSLS i HSS formirali klub zastupnika u Gradskoj skupštini

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije