Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 121
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bacio rukavicu

Bandić traži niže cijene parkiranja u Zagrebu, u akciju kreće na jesen

\'03.04.2012., Zagreb - U gradskom poglavarstvu održana je konferencija za novinare o stanju autotaksi prijevoza u gradu Zagrebu. Gradonaèelnik Milan Bandic. Photo: Dalibor Urukalovic/PIXSELL\'
Dalibor Urukalović/PIXSELL
07.05.2012.
u 12:46

Dat ću odgovoran prijedlog, a vjerujem u mudrost gradskih zastupnika, kao i u racionalizaciju poslovanja koji mogu dovesti do pojeftinjenja, smatra Bandić

Već idućeg tjedna Zagrepčanima će biti na raspolaganju dodatnih 932 parkirališnih mjesta na četiri gradske lokacije, koje su predane Zagrebparkingu na uporabu i javnu naplatu. Ujedno je to bio povod da zagrebački gradonačelnik Milan Bandić najavi kako će nakon uspješnih pregovora sa Zagrebačkim holdingom oko stavljanja novih parkirališta u uporabu, zatražiti i snižavanje cijene naplate u nekim zonama.

– Mi osiguravamo površinu za parkiralište, izgradimo infrastrukturu, stavimo ga u uporabu, a zatim ga predajemo Zagrebparkingu na korištenje i naplatu. Vrijeme je da spustimo cijenu naplate u nekim zonama, a do jeseni očekujem da će se to i realizirati – najavio je gradonačelnik ne precizirajući koliko bi pojeftinjenje od Holdinga mogao zatražiti.

Očekuje razum Skupštine

No bio je precizan oko motiva za ovaj potez.

– Svi moramo biti jednaki, nema više situacija da zaposlenici gradske uprave imaju besplatno parkiranje, a građani Zagreba ga plaćaju. Za sve treba vrijediti isto, zato sam i ukinuo besplatno parkiranje, a sada ću tražiti i snižavanje njegove cijene – objasnio je prvi čovjek grada podno Sljemena.

Od Skupštine očekuje potporu u ovoj nakani, smatrajući da će u gradskim zastupnicima biti razuma i odgovornosti prema građanima Zagreba, koji ističe, zaslužuju da cijene umjesto nagore idu nadolje.

– Dat ću odgovoran prijedlog, a vjerujem u mudrost gradskih zastupnika, kao i u racionalizaciju poslovanja koji mogu dovesti do pojeftinjenja – smatra Bandić.

Nova 932 parkirališna mjesta od idućeg tjedna bit će građanima Zagreba na raspolaganju u Sopotu (kod Porezne uprave) sa 211 mjestom, u Martićevoj (kod zgrade Ina – Naftaplina) sa 71 mjestom, na Savskoj cesti (kod Zagrebačke banke) sa 90 mjesta te na Paromlinu sa 550 mjesta.

Povlaštene karte za Gornji grad

Svim stanarima Gornjeg grada koji su ostali bez povlaštenih karata za parkiranje u garaži Tuškanac ova povlastica bi se trebala uskoro vratiti. Nakon osam mjeseci koliko su "uvjeravali" Zagrebparking u nužnost izdavanja ovih karata po mjesečnoj cijeni od 110 kuna, uprava Grada zadovoljno je poručila kako je problem riješen.

– Imat ćemo kontrole korisnika ovih karata kako nam se ne bi dogodilo da netko tko ne živi u tom dijelu Zagreba ipak koristi povlašteno parkiranje, najavio je gradonačelnik. Poručuje kako bi bilo najbolje rješenje u cijelosti zatvoriti za promet Gornji grad, no treba, ocjenjuje, izaći i žiteljima tog dijela Zagreba u susret.

– Mnogi imaju povlasticu parkirališnog mjesta podno kućnih vrata, a oni koji to nemaju, moći će se zahvaljujući dogovoru sa Zagrebparkingom, parkirati u garaži Tuškanac, pojasnio je.

Komentara 32

BU
BubyZG
13:10 07.05.2012.

Kako je Bandić dobar, njega bi trebalo za sveca proglasiti !!

ME
Medici
13:17 07.05.2012.

Bandiću, tvoje vrijeme je prošlo,hvala Bogu i jedva čekam sa odeš..najbolje i najpravednije u Remetinec. Imao si priliku (mislim u dva mandata) od ovog grada "napraviti" Beč (kako se voliš pozivati na taj lijepi grad) a napravio si Bukurešt. Pokrao si i uništio..molim te pokrij se ušima i idi. Sram te može biti kako sada pišeš o nekakvim "smanjenjima cijena". Fuj te bilo. Hvala.

ZB
zgrada_bez_parkinga
17:55 09.05.2012.

Najveca organizirana pljacka Zagreba je upravo preko ilegalne naplate parkinga koje Bandic i drugovi iz Holdinga rade ali uz pomoc politickih stranaka. Parking treba da bude besplatan i a za stanare se moze posebno nesto urediti da uvijek imaju mjesta.ta. Tako oni pljackaju preko vode, i slicnih \"javnih\" poduzeca. Sad cekam ove SDP lesinare koji ce vrsiti kontrapropagandu sa recenicom: - To je tako svugdje u svijetu jer se snijeg ne cisti ni u Norveskoj i Svedskoj :)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije