Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 118
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Apsurd

Bandić traži da se oduzme 15 tisuća parkirališnih karata!

parking
Marko Lukunić/PIXSELL
11.01.2011.
u 21:30

Oko 15 tisuća automobila u gradu ima bespravnu naljepnicu za prvu zonu, procjena je Grada koji je zatražio da Zagrebparking počne dijeliti kazne

– Ima 15.000 parkirališnih karata za prvu zonu koje su izdane bespravno, takva je procjena. Gradonačelnik je zatražio da se sve koje su izdane na neregularni način ukine s 1. siječnjem 2011. – rekao nam je izvor iz Gradskog poglavarstva, prenijevši naputke Milana Bandića.

"Znam da će me pljuvati"

Znam da će me pljuvati oni koji imaju bespravne karte. Međutim, znam da će mi biti zahvalni svi oni koji ispred kuće nisu mogli parkirati, prenosi nam te riječi gradonačelnika koje je ovaj jučer izgovorio nakon davanja direktive o hvatanju ilegalnih vlasnika parking karata.

– Nismo bili principijelni, no to ćemo promijeniti. Preporučujem ljudima da budu oprezni jer su vremena besplatnog parkiranja završila. A 400 karata koje će se dijeliti prema potrebi, podijelit će osobno gradonačelnik – rekao nam je izvor.

– Sustav izdavanja karata prije nije postojao. Od kada sam ja u Zagrebparkingu, za svaku izdanu parking-kartu mora postojati pisani trag. Moraju biti udovoljeni svi propisi, u suprotnom se više ne mogu dobiti parkirališne karte – rekao je Robert Mišeta, voditelj Zagrebparkinga.

On je, tvrdi, do danas uspio razotkriti više od 6000 ilegalaca s bespravno izdanim parking-naljepnicama, a do kraja siječnja smatra da će se ta brojka povećati na oko deset tisuća.

– Moramo vidjeti koji su zahtjevi gradonačelnika i vidjeti što možemo učiniti. Do mog dolaska evidencija izdanih karata bila je manjkava, nije bilo tragova za sve karte – kazao je Mišeta, implicirajući kako su bespravno stečene karte izdane za vrijeme “vladavine” bivšeg direktora Mate Kraljevića.

Policija istražuje

Svojedobno se nagađalo kako se povlaštenu parkirališnu kartu za prvu zonu moglo kupiti na crno za tri tisuće kuna, a u cijeli se slučaj uključila i policija. Policija je i ta koja bi mogla rasvijetliti tko je proteklih godina na osnovi čega dobivao karte.

– Jedini način da se utvrdi koje su karte izdane mimo pravila je da MUP istraži kome pripada registarska oznaka i gdje živi i ima li pravo na kupnju karte – kaže Mišeta.

Komentara 22

SK
Skipper
22:40 11.01.2011.

Bando lupeška a tko će odgovarati za gubitak love koju je dobivate jer ste ukinuli parkirna mjesta u Mesničkoj, Gudnulićevoj i Streljačkoj samo za to da biste pogodovali Horvatinčiću i vlasnicima kafića??? Rasparcelirali ste Zagreb jer po vama sada svatko smije parkirati samo ispred svoje kuće, a za sve drugo mu derete kožu. A sve te površine na kojima nam skupo naplaćujete parkiranje izgrađene su s našim novcima, dakle mi smo ih već platili, bando lupeška. Dosta mi Vas je vas i vaših kumova i vaše lažne brige i vaših nesposobnosti i vaših samopromocija, ajd tamo otkuda ste se dotepli.

CH
chemica
23:11 11.01.2011.

Milanče će osobno dijeliti povlaštene karte? Tako je svojevremeno dijelio i partijske knjižice. Bit će da ga puca nostalgija. A tko zna, možda \"sretni dobitnik\" ispusti i koju suzicu od sreće ili poljubi kumovu rukicu iz zahvalnosti. Recimo, baš onaj prstek na kojem se nalazi famozni mafijaški prsten od par iljada eura. Naš veliki i obožavani vođa sada dijeli parkirne karte...Spali smo na niske grane. Vrlo niske. Nekad je polagao kamene temeljce, a danas... Ispali skupi ti \"Penavini\" wc-i. Koštali nas glave.

JS
ja sam gladan
21:33 11.01.2011.

Zagreb je jedno veliko pljačkalište-parkiralište za SDP-ove Holding lopuže.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije