Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nove cijene od 2012.

Bandić predlaže brisanje cenzusa, vrtić će stajati 300 kuna?

'04.05.2011., Cirilometodska 5,  Zagreb - Izvanredna sjednica Gradske skupstine. Rasprava o cijeni djecjih vrtica u gradu Zagrebu. Milan Bandic.  Photo: Boris Scitar/PIXSELL'
'Boris Scitar/PIXSELL'
12.12.2011.
u 15:20

Gradonačelnik Milan Bandić skupštinarima je uputio novi prijedlog plaćanja vrtića po kojem više nema dohodovnog cenzusa, a vrtić i jaslice plaćali bi se po cijeni od 300 kuna

Saga zvana vrtići dobila je još jedan u nizu nastavaka. Hoće li ovaj biti konačni, znat će se nakon sjednice Gradske skupštine 19. prosinca. Naime, gradonačelnik Milan Bandić skupštinarima je uputio novi prijedlog plaćanja vrtića po kojem više nema dohodovnog cenzusa, a vrtić i jaslice plaćali bi se po cijeni od 300 kuna.

Povratak na staro

– To je svojevrstan povratak na stare cijene, samo što su prije jaslice bile po 200, a vrtići po 400 kuna – kaže nam sugovornik iz gradske uprave.

Ako Skupština prihvati takav gradonačelnikov prijedlog, nove cijene stupit će na snagu već 1. siječnja 2012. godine.

I tako će gradonačelnik Milan Bandić i službeno prijeći preko riječi na koje se još nedavno zaklinjao – a to je da je njegov prijedlog o plaćanju vrtića prema dohodovnom cenzusu jedini pravedan i socijalno osjetljiv. Zanimljivo je i tempiranje novih cijena, netom nakon parlamentarnih izbora i najava da je namjera Kukuriku koalicije izglasavanjem Zakona o referendumu nakon jedanaest godina smijeniti Milana Bandića. Politički kontekst uvođenja novih cijena vrtića i jaslica ne zanima puno roditelje ni civilne udruge.

– To je odluka gradonačelnika za koju smatramo da je trebala doći još prije godinu dana. Tek se sada zapravo uvažavaju primjedbe civilnih udruga – smatra Mirela Blažanović iz udruge Roda.

Za pet sati 150 kuna

U najnovijem prijedlogu stoji da bi se 300 kuna plaćalo za redoviti desetosatni program, dok bi se za poludnevni program s prehranom plaćalo 225 kuna, a za poludnevni program bez prehrane 150 kuna.

– To je pomak u pravom smjeru, ali svoj stav zauzet ćemo nakon sastanka Kluba zastupnika SDP-a – komentirao je zastupnik Jurica Meić dodajući da je Bandić prihvatio većinu amandmana na proračun.

Također, manje bi se plaćao i produženi boravak, odnosno po novom prijedlogu cijena bi iznosila 200 kuna za sve.

Komentara 39

LU
lutomirski
16:33 12.12.2011.

stalno zakone mjenjaju bez mozga, jadna ova drzava gdje ce se to zavrsiti....??????

ME
Medici
16:36 12.12.2011.

A što mislite zašto mijenja zakon? Zato što se gradska blagajna ne puni kako je očekivao. Lopov nad lopovima! Samo me zanima što je sa plaćanjem boravka u školi, jer i tu se bogataši i privatni poduzetnici provlače. Voze skupe limuzine a besplatan boravak ili plate eventualno 100 kuna. Prokleti Bandić, dao Bog da nemaš za lijek! Hvala.

ME
melanija
15:59 12.12.2011.

a lijepo sam rekla da ******* od sdp-a zele stedjeti na djeci. a sto je s nama koji imamo troje djece (od koji su neka skolska) i primamo dd? previse nas je?? sirotinjo, i bogu si teska! znala sam tocnoo da je pobjeda tih ucjenjivaca kukurikavaca jedna velika podvala. sad ce skresat i taj jadni dd, i porodiljne naknade kao sto su to jednom vec ucinili. prokletnici!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije