Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 137
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sjednica

Bandić povukao dnevni red i bojkotirao rad Skupštine

bandic (1)
Foto: Tomislav Miletić/Pixsell
1/5
Autori: jl/VLM, vk/VLM
22.02.2011.
u 10:01

Bandića je naljutilo što je potpredsjednica Skupštine M. Paliković Gruden mimo dogovora predsjedništva Skupštine i gradonačelnika predložila povlačenje dvije točke kojima je Psihijatrijska bolnica sveti Ivan gradu darovala zemljište

Gradonačelnik Milan Bandić povukao je sve točke dnevnog reda koje je predložio za današnju sjednicu Gradske skupštine. Raspravljat će se tek 19 točaka, od ukupno 46, kojima gradonačelnik nije predlagatelj. Bandića je naljutilo što je potpredsjednica Skupštine Morana Paliković Gruden mimo dogovora predsjedništva Skupštine i gradonačelnika predložila povlačenje dvije točke dnevnog reda kojima je Psihijatrijska bolnica sveti Ivan gradu darovala zemljište.

- Sve su točke prošle odbore i predsjedništvo. Ne može se ovako neozbiljno prilazit proceduri i rušit dignitet Skupštine, gradonačelnika i gradske uprave. Moramo se dogovorit i to ispoštovat. Ne može se žmiganjem povlačit točka dnevnog reda - ljutio se gradonačelnik Bandić za vrijeme stanke dok su klubovi zastupnika dogovarali kako dalje nastavit sjednicu.

Bolnica Gradu daruje zemljište vrijedno 13 milijuna kuna za gradnju ulice Antuna Šoljana, Gospodske i ulice Jankomir, a grad se bolnici još 2008. obvezao sufinancirati dva nova odjela - 3A i 6, kazao je Zvonimir Šostar, pročelnik za zdravstvo i branitelje.

- Ima nekoliko modela financiranja i to ćemo još dogovoriti. Jučer je kod mene bio ravnatelj bolnice, a predsjednica upravnog odbora, iako je bila pozvana, nije došla. Bolnica nam je već darovala 48.000 metara četvornih - rekao je Šostar.

Morana Paliković Gruden svoje povlačenje točaka o Psihijatrijskoj bolnici sveti Ivan objasnila je time što u dobivenima materijalima ne vidi koja je protuusluga Grada naspram bolnice koja daruje vrijedno zemljište.

- Smatram da se za zemljište koje prelazi iz ruku bolnice u ruke Grada mora imati detaljan plan na koji će se način stvari dalje razvijati. Ako je već ranije na Poglavarstvu odlučeno da će bolnica gradu dati zemljište za protuuslugu gradnje dva odjela, zašto nam to opet stiže na stol i to bez protuusluge bolnici? - pita se Paliković Gruden.

Svi klubovi zastupnika, osim HDZ-a i HSS-a, zajednički su optužili gradonačelnika za opstruiranje rada Skupštine.

- Želimo upozoriti da grad ne može funkcionirati po modelu ucjene. Zastupnici imaju pravo tražiti nadopunu materijala. Na ovaj se način sve drži u blokadi i maltretira grad, zastupnike i Holding. Ovo pokazuje koliko je sulud zakon kojim se blokira rad Skupštine, a sada su na potezu Vlada i premijerka Jadranka Kosor. S obzirom na to da se ne mijenja zakon, jesu li predsjednica Vlade i gradonačelnik u dogovoru? - kazao je Davor Bernardić, šef Kluba SDP-a.

Josip Kregar kazao je kako je ovakvo Bandićevo ponašanje nedopustivo jer "dostaviti točke dnevnog reda nije pravo, nego obveza gradonačelnika".

- Na dnevnom je redu bio izvještaj o radu gradonačelnika i sada neće biti rasprave o tome niti će se ispuniti zakonska obveza. Gradonačelnik će raditi nezakonito, protuzakonito ili mimo zakona - kazao je Kregar.

Zastupnici su primijetili da je zasad stopirana i gradnja u gradu jer neće biti prihvaćen plan gradnje komunalne infrastrukture, a bez toga gradonačelnik ne može raspisati javne natječaje.

Gradonačelnikovo povlačenje točaka osudio je i HDZ koji je pak rekao kako nastala situacija samo pokazuje koliko je dubok sukob između predsjednika Kluba SDP-a Davora Bernardića, predsjednika Skupštine Borisa Šprema i gradonačelnika Milana Bandića.

- Sve to dokazuje opravdanost zahtjeva HDZ-a i HSS-a za prijevremenim izborima u gradu - rekla je Margareta Mađerić, predsjednica Kluba HDZ-a, i dodala da Vlada ne štiti gradonačelnika Milana Bandića.

Komentara 20

KA
kampanel
12:49 22.02.2011.

SDP je izglasavanjem proračuna još jedanput podržao Bandića i njegovu politiku,Milanović i Bernardić nisu ništa bolji.

KR
kresh
10:45 22.02.2011.

Eto ovaj put se slažem sa Bandinjom , neznam zbog čega je povučen taj prijedlog, i mislim da je stvarno vrijeme da se riješi ta cesta koja stoji napol završena već godinu dana!!!

ZA
zagorec1
12:51 22.02.2011.

Evo vam na djelu SDP i HNS u gradu zagrebu i to nas ceka ako ta banda pobjedi u drzavi!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije