Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 132
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Počinje borba?

Bandić opet traži kontrolu nad ZG Holdingom

bandic (1)
Tomislav Miletić/Pixsell
11.04.2011.
u 16:03

Prijedlogom koji je poslao gradonačelnik predlaže da on provodi natječaje za izbor članova u upravne i nadzorne odbore

Nakon što je SDP uspio gradonačelniku Milanu Bandiću iščupati vlast iz Holdinga, opet će među njima početi borba za moć u tom komunalnom divu i tvrtkama u kojima grad ima udjel. Bandić je poslao prijedlog o izboru upravnih vijeća i nadzornih odbora gradskih tvrtki, a presudni izbornik bio bi – Bandić.

Predlaže, a sve zbog zakonske obveze usklađivanja sa Zakonom o sprečavanju sukoba interesa, da Gradska skupština propiše uvjete natječaja za izbor članova u uprave i nadzorne odbore, a da on provede natječaje.

Konkretno, Bandić bi imenovao tročlano povjerenstvo koje bi odabralo kandidate, a onda bi ih "proslijedio" Skupštini da ih potvrdi. U stvarnosti to znači – opet prepucavanje – jer većina neće prihvatiti Bandićeve igrače. Iz prijedloga je nejasno treba li na kraju kandidate potvrditi Skupština (kako piše u predloženoj odluci) ili Skupština tvrtke (kako piše u uvodu gdje se poziva na Zakon).

– Ovo je zakonska obveza da se poboljša struktura i kvaliteta. Ne možemo, kao do sada, gurati uprave i nadzorne odbore preko stranaka – kaže Ladislav Prežigalo, pročelnik za gospodarstvo čiji je ured predložio odluku. SDP će doskočiti ovom prijedlogu i vjerojatno amandmanom prekrojiti u svoju korist. Mirando Mrsić rekao je da će se "pozvati na odluku Upravnog suda koja kaže da Gradska skupština bira vodstvo gradskih tvrtki".

Komentara 8

Avatar ludi kekec
ludi kekec
21:22 11.04.2011.

Ne možemo, kao do sada, gurati uprave i nadzorne odbore preko stranaka – kaže Ladislav Prežigalo hahaha... a kako je taj lik ušao u holding - ako ne preko svoje stranke??? pa tko bi njega inače htio u svojoj firmi???

AU
autoritet
17:33 11.04.2011.

Ima li kraja SDP-ovom uništavanju Zagreba koje traje već preko desetljeće?

VI
Vito
08:10 12.04.2011.

(Uostalom, mislim da kartagu treba uništiti) Uostalom, mislim da milana bandića treba strpati u zatvor.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije