Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Otvoreni sukob

Bandić: Napadaju me “đilkoši”, a u pitanju je moj život - tužit ću ih!

milan bandic
Antonio Bronić/Pixsell
21.04.2011.
u 13:27

Zagrebački gradonačelnik tvrdi kako će samo tri posto roditelja plaćati punu cijenu, a i da oni siromašni ionako imaju više djece

Nema nove odluke! Nema novih pravila igre bez novog proračuna, a to može predložiti samo gradonačelnik. No on neće predlagati ni rebalans ni proračun. Zamislite licemjera, uplašili se za svoje foteljice u Skupštini, nigdje nisu radili, ništa nisu završili, ali sve znaju, oni moj problem nisu i dugoročno ćete vidjeti da sam ja u pravu, obrušio se dan nakon zasjedanja Skupštine Milan Bandić na svoje kolege na Gornjem gradu.

Netrpeljivost i mržnja

Naime, neće prihvatiti odluku Skupštine o izmjenama o naplati vrtića jer bi se tom odlukom, čulo se jučer, proračun doveo u neravnotežu, što nije dopušteno zakonom. Tako “rat” između skupštinara i gradonačelnika kreće u novu rundu, a zakon neće samo presuditi odluci o vrtićima, već i nekim gradskim zastupnicima, koje će Bandić tužiti!

– Riječ je o ovome samo zato što sam ja to predložio. Atakira se, a zadovoljštinu ću morati tražiti na sudu, uličnim rječnikom u drugom predstavničkim domu u ovoj zemlji, kočijaškom retorikom od strane đilkoša, a u pitanju je moj život. Ta netrpeljivost, prezir i mržnja isijavaju iz očiju mojih dojučerašnjih prijatelja koje sam ja, by the way, stvorio i stvaram. Ako smo se politički razišli, nemojmo ići na život jedan drugome – poručio je gradonačelnik.

Dodaje kako je, po nekima, “već 30 dana u pritvoru, a referendum već raspisan. Dok oni misle, ja sam napravio, dok oni taru krmelje ja sam već na Sljemenu”.

Što se tiče referenduma, iznervirani je Bandić također jučer bio eksplicitan - smatra kako će građani podržati njegov prijedlog.

Napominje da je siromašniji dio zaslužniji za pozitivni demografski razvoj grada, te da imaju više djece od onih najbogatijih, koji će za mjesto u vrtićima morati plaćati više.

Objasnio je i zašto se treba cijena vrtića utvrđivati prema dohodovnom cenzusu.

60 posto plaća manje

– Imovinski cenzus ne bi bio uvjet. Ma što vrijedi sirotinji koja ima 2.500 kuna stan od 200.000 eura na Gornjem gradu koji joj je djed ostavio, pa neće dijete jesti drvo. Dohodovni cenzus je najtransparentniji i najpošteniji način demonstriranja socijalne pravde – kazao je gradonačelnik.

Ističe da će samo tri posto roditelja plaćati punu cijenu, za 15 posto ostaje jednaka cijena, a 60 će posto plaćati niže tarife za svoju djecu.

Komentara 70

BM
BRANITELJ-MUP
15:00 21.04.2011.

Bravo Bandiću.......ke!

KG
kralj_guštera
13:50 21.04.2011.

dok je milan bio pod zaštitom oporbene stranke niko mu ništa nije mogao, ni pravna država, ni hdz, ni uskok, ni cia ni fbi, a vidi sad, odakle tolika moć oporbenoj stranci

Avatar ivek
ivek
14:30 21.04.2011.

bandic lipo se vrati u sv

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije