Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 144
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
u srijedu

Baletni gala koncert u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu

Zagreb: U HNK-u izveden baletni spektakl Don Quijote
Davor Visnjic/PIXSELL
01.11.2022.
u 15:52

Kao poslasticu koju zagrebačka publika nema priliku često gledati uživo, iz HNK najavljuju duet iz baleta "Carmen" Rolanda Petitta

Baletni ansambl Hrvatskoga narodnog kazališta u Zagrebu izvest će u srijedu Baletni gala koncert u kojemu će uz plesače zagrebačkog Baleta i Orkestar Opere pod ravnanjem Srbe Dinića nastupiti neki od najpoznatijih svjetskih baletnih umjetnika. 

Kako najavljuju iz HNK, jedinstvena baletna večer sastavljena je od nekoliko klasičnih pas de deuxa ("Don Quijote", "Le Corsaire", Grand pas Classique) u koreografijama koje su bile dio repertoara zagrebačkoga Baleta proteklih godina ili su trenutno na repertoaru (Romeo i Julija, Gospođa Bovary) uz neizostavan "Eched Mi Yodea" iz hit predstave "Decadance" Ohada Naharina - u izvođenju prvaka i solista Baleta HNK u Zagrebu.

Kao poslasticu koju zagrebačka publika nema priliku često gledati uživo, iz HNK najavljuju duet iz baleta "Carmen" Rolanda Petitta. Balet Carmen praizveden je 1949. godine i od tada je dobio status klasika.

Posebno mjesto Baletnoga gala koncerta zauzima valcer iz Hačaturjanove "Masquerade" u kojemu će nastupiti prvaci, solisti i ansambl Baleta HNK u Zagrebu, dodaje se u najavi.

Među gostima koji će nastupiti je i Roberto Bolle, plesač koji je interpretirao sve najveće uloge klasičnoga i neoklasičnoga baletnog repertoara na najvažnijim svjetskim baletnim scenama, plešući s najvećim balerinama svojega vremena.

S njim su na zagrebačkoj sceni imale priliku nastupiti i dvije balerine zagrebačkoga HNK. Nacionalna prvakinja Irena Pasarić s njim je plesala premijeru "Giselle", a Edina Pličanić u "Labuđem jezeru".

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije