Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 105
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEPOZNAT MOTIV

Bacio dvije bombe i pobjegao: U eksploziji na Rudešu umalo stradala tročlana obitelj

Zagreb: Eksplozija u dvorištu zgrade na Rudešu, nema ozlijeđenih
Foto: Emica Elvedji/PIXSELL
1/41
26.11.2023.
u 12:45

Očekuje se kako će se danas dovršiti očevid koji bi trebao pomoći prilikom utvrđivanja tko je i zašto bio meta.

Dvije eksplozije uznemirile su u subotu navečer stanare Anine ulice na zagrebačkom Rudešu. Cijelu noć prostor dvorišta i kuće pred koju su bačene dvije ručne bombe bio je ograđen, a današnji očevid rasvijetlit će slučaj te otkriti više detalja. Podsjetimo, oko 17.25 eksplodirala je prva ručna bomba, a oko 21.05 policija je na siguran način neutralizirala drugu koja se nije odmah detonirala.

- Jučer, 25. studenoga oko 17.25 sati na području Trešnjevke, Aninoj ulici, za sad nepoznati počinitelj je bacio dvije ručne bombe u dvorište zgrade, od čega je jedna eksplodirala. Uslijed eksplozije došlo je do oštećenja osobnog automobila zagrebačkih registarskih oznaka 41-godišnjaka, automobila zagrebačkih oznaka u vlasništvu poduzeća, pročelja kuće te prozora u prizemlju, dok ozlijeđenih osoba nije bilo – podsjetila je policija u svojem priopćenju.

Policija je i dalje pred kućom u Aninoj ulici u kojoj su jučer bile dvije eksplozije

 

Uslijed eksplozije došlo je do oštećenja vozila 41-godišnjaka, a kako doznaje Jutarnji s njim u vozilu je bila još supruga i maloljetno dijete. Zbog siline eksplozije, popucala si um stakla na autu usred vođenje. Nasreću, vozač je uspio zaustaviti vozilo i nitko od njih troje nije zadobio ozlijede.

Policija je ispitala muškarca, te ga potom pustila. Očekuje se kako će se danas dovršiti očevid koji bi trebao pomoći prilikom utvrđivanja tko je i zašto bio meta. .

Zagreb: Eksplozija u dvorištu zgrade na Rudešu, nema ozlijeđenih
1/13

Nesvakidašnja eksplozija zaprepastila je stanare tog poznatog zagrebačkog kvarta

"Odjednom je bljesnulo pa glasan prasak, tlo je zadrhtalo kao da je potres" ovako još uvijek uznemireni stanovnici zagrebačkog Rudeša prepričavali jučer eksploziju koja se dogodila u Aninoj ulici.

– Gledala sam televiziju kada je grunulo odjednom, svi smo se stresli – komentirala je gospođa koja stanuje u blizini. – Ovdje su maloprije prošla djeca koja su se vraćala s igrališta ne želim niti pomisliti što se moglo dogoditi da su naišli ranije – komentirali su za Večernji i dodali da u posljednje vrijeme u kvartu i ulici izgubio osjećaj sigurnosti jer je zabilježeno više krađa automobila kao i oružana pljačka trgovine.

Komentara 1

VA
valides
13:37 26.11.2023.

U nekim kvartovima svaki drugi skupocjeni auto zarađen je na duhanu i drogi a institucije apsolutno ništa ne rade.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije