Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 127
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
spoj sa svijetom

Autobusom se opet iz Lipnice može u grad

Autobusna linija Lipnica
Foto: Sanjin Strukić / Pixsell
1/3
25.08.2015.
u 12:32

Uskoro bi ZET mogao uvesti i novu liniju, od Kvatrića do Rugvice čije stanovnike više ne bi prevozio Čazmatrans

Gotovo pola godine do stanovnika Lipnice koji žive u najjužnijem dijelu Zagreba, u gradskoj četvrti Brezovica, zbog odrona nije dolazio ZET-ov autobus. Jučer je nakon duge sanacije linija konačno normalizirana.

– Cesta nije bila prohodna pa je autobus vozio samo do Havidić Sela, ali ne i do kraja Lipnice koja je bila odsječena od svijeta jer je autobus išao samo do starog okretišta. Sada je odron saniran i autobus ponovno vozi kroz oba mjesta – rekla je Ljiljana Novaković Bokan iz Mjesnog odbora Havidić Selo te napomenula kako je još potrebno sanirati Havidičku cestu da bi linija bila u potpunosti kružna. Naime, ona zasad dolazi do okretišta i vraća se na Savski most odakle ima 23 polazaka radnim danom, 13 subotom te šest nedjeljom.

– Iako su ova dva mjesta među najudaljenijima od centra, moraju imati dobru povezanost – rekao je gradonačelnik Milan Bandić na jučerašnjem ponovnom otvorenju linije. Također, napomenuo je kako će se do kraja godine završiti i ostali radovi u Havidićima kako bi linija konačno vozila kružno.

Uskoro bi ZET mogao uvesti i novu liniju i to od Kvaternikova trga do Rugvice čije stanovnike do Zagreba više ne bi prevozio Čazmatrans. Cilj su jeftinije karte i češći polasci, a pregovori između Grada i općine još su u tijeku.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije