Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 51
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Neredovite vožnje

Autobusne linije prorijeđene, a novi autobusi stoje na parkingu

zet. autobus
PIXSELL
26.10.2012.
u 08:00

Čak 214 autobusa na plin kupljeno je prije tri godine i plaćeno deset puta više nego što je bila procjena prema studiji

Nekoliko dana prije blagdana Svih svetih ZET i dalje ne zna hoće li prijevoz na Mirogoj biti besplatan ili vozni red češći kako je to inače. Od srijede je, naime, iznenada prorijeđeno sedam autobusnih linija, od kojih je najfrekventnija broj 268 Zagreb – Velika Gorica, kako iz ZET-a kažu, zbog tehničkih poteškoća. Dok su cijene karata početkom godine porasle 40 posto jer je Holding najavljivao da će biti prisiljen reducirati linije tramvaja i autobusa, izgleda da im pola godine od povećanja cijena nije pomoglo sanirati gubitke od 273 milijuna kuna te osigurati poštovanje voznog reda.

– Kako imamo problema s punionicom, pokušavamo napuniti sve autobuse kako ne bismo imali problema s njima za Svih svetih. Silom prilika dio autobusa ne vozi jer je potrebno od 30 do 40 minuta da se napune – objasnio je direktor ZET-a Dubravko Baričević.

Naime, ZET je 2008. godine kupio 214 novih autobusa na zemni plin, koji su trebali do 2014. uštedjeti oko deset milijuna kuna te bitno srezati emisije CO2, ali za njih ne postoji adekvatna punionica. Kao što smo ranije pisali, prema studiji Energetskog instituta Hrvoje Požar, autobusi su trebali stajati 5,5 milijuna eura, no plaćeni su deset puta više. I dok se linije prorjeđuju, autobusi na koje grad uredno plaća rate kredita trunu na parkiralištu.

– Broj autobusa koji stoje na parkiralištu varira, ovisno koliko ih uspijemo napuniti. Ne mogu precizirati, ovisi od dana, 10, 15, 20 autobusa ne vozi – kaže direktor Baričević.

Ključne riječi

Komentara 5

VI
Vito
08:42 26.10.2012.

Nije istina? Nije li "slučajno" ovih dana hadž, nekakvo putovanje u Meku Nije li "slučajno" od danas nekakav kurban bajram? A kako provoditi vjeru i u isto vrijeme voziti za nevjernike? Jednostavno pozvati se na vjeru i ne voziti Sadi Sad će im milanče podignuti plaću i slijedeće godine će zaboraviti vjeru

VI
Vito
08:51 26.10.2012.

214 autobusa na plin kupljeno je prije tri godine i plaćeno deset puta više nego što je bila procjena prema studiji Vrlo zanimljivo Kupljeni autobusi, a nisu osposobljene plinske crpke za punjenje tih autobusa Ne podsjeća li vas to na na HDZ-ovu igru s nagobnim vlakovima? HDZ je protjerao vlak za obnovu tračnica kako bi po obnovljenom kolosjeku mogli voziti do Splita Ali je unatoč upozorenju kupio nagobne vlakove pravdajući se ugovorom Identični scenario napravio je milan bandić kupio je autobuse ali im nije osigurao adekvatni servis To se zove namjerno sabotiranje, ostruiranje, gradskih komunalnih poslova zbog zlonamjerne stvaranja kaosa i nereda te dobivanja osobne koristi iz tako stvorenog stanja

VI
Vito
08:56 26.10.2012.

Kao što smo ranije pisali, prema studiji Energetskog instituta Hrvoje Požar, autobusi su trebali stajati 5,5 milijuna eura, no plaćeni su deset puta više. Zar u Hrvatskoj ne postoji neki normalni i pametni političari, uz to i pravnik, ili baremrem pravnik koji pozna političara? Zašto? Zato da ovog gradonačelinka Zagreba, napokon strpaju u zatvor A ne da se i dalje šepuri po Hrvatskoj i dalje ucjenjuje stanovnike Zagreba i okolice

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije