Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 26
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SPREMNI ZA RUKOMETNI SP

Arena za spektakle

28.12.2008.
u 01:00

Arena Zagreb, najveća dvorana ikad sagrađena u Hrvatskoj, jučer je otvorena! Čast da je krste pripala je rukometašima dviju supersila, Rusije i Hrvatske.

Zvižduci Slovencu
Arena je sinoć bila puna kao šipak! Od 15.200 mjesta tek ih je nekoliko ostalo prazno. Navijači su u zagrebačku Arenu došli iz svih krajeva Hrvatske.

– Povela sam cijelu obitelj na utakmicu jer sam htjela da svi, a posebno moj sin Domagoj koji trenira rukomet, vidi novu dvoranu. Već smo bili u novoj zadarskoj areni – rekla je Senka Kelović iz Siska.

Vrata dvorane otvorila su se u 18 sati, a posjetitelje je zagrijavala plesna skupina Fly Girls te pjevačica Lana Jurčević i njezine atraktivne plesačice. Ipak, prva se prava erupcija oduševljenja dogodila tek kada su u 20.15 sati na teren istrčali naši rukometaši, višestruki olimpijski i svjetski prvaci. Iako su tijekom cijele utakmice naši bili uvjerljivo bolja momčad, publiku su na noge uspjeli dići tek nekoliko puta nakon spektakularnih poteza. Mnogi su komentirali da je publika premlaka.

– Navijači se ponašaju kao da su u kazalištu a ne na sportskom borilištu – rekao je Tomislav Magličić iz Zagreba. Mlako navijanje posjetiteljima ne treba uzeti za zlo jer većina njih bili su roditelji s djecom, a ne organizirane navijačke skupine.

Najveće zamjerke gledatelja bila je hladnoća u dvorani, apsolutna zabrana pušenja, kao i činjenica da se nigdje nisu mogli kupiti hrana i pivo. Doduše, točilo se ona bezalkoholno, no malo tko je za to mario.

– Nismo se došli opijati, ali kakva je to tekma ako ne možeš popiti barem jedno pivo. Osim toga, to bi bilo i gorivo za jače navijanje – rekao je Danijel Muić.

No, bilo je u Areni jučer mnogo humora. Naime, prije nego što je počela utakmica, novu je dvoranu je blagoslovio pomoćni biskup zagrebački Vlado Košić. Nakon što je rekao “Bože, blagoslovi ovaj dom”, šaljivdžija iz publike glasno mu je uzvratio: Bez Džombe neće niti biti ništa!, očito aludiravši na najavu jednog od popularnijih rukometaša da neće igrati na svjetskom prvenstvu, što mnogi smatraju nenadoknadivim gubitkom za našu reprezentaciju. Iako spontana, ipak je ružna bila reakcija gledatelja koji su nakon što je spiker pročitao ime delegata iz Slovenije urnebesno zviždala pola minute.

– Dvorana je fenomenalna i zaslužuje finale SP-a. Ne ljutim se na zvižduke gledatelja, razumijem ih i prihvaćam ljudski. Oni na mene ne mogu utjecati – izjavio je delegat Svjetske rukometne federacije Slovenac Leon Kalin.

Odlična organizacija
Ono u čemu se svi slažu jest besprijekorna organizacija utakmice i prijevoza navijača. Posjetitelji su dolazili do dvorane organiziranim autobusnim prijevozom. Gužve nije bilo, a autobusi su vozili svakih nekoliko minuta. Organizacijom je bio oduševljen i predsjednik Stjepan Mesić, kojeg smo pitali je li Zagrebu Arena zaista bila potrebna.

– Osobno bih više volio da je prvo dovršena Sveučilišna bolnica. ali kada se Arena već počela graditi, morala se i dovršiti – rekao je predsjednik Mesić.


Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije