Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 67
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
svetice

Alternativa – grad će ponuditi novu lokaciju za nogometni kamp

24.03.2015., Zagreb - U pratnji clanova Atletskog kluba ZAGREB Ulix i Atletskog kluba Svetice, predsjednik Gradske skupstine Darinko Kosor obisao je sportske terene SRC Svetice. Photo: Goran Stanzl/PIXSELL
26.03.2015.
u 10:00


Suglasnost Nadbiskupije dokument je koji čekaju u Gradu

Grad Zagreb ima alternativu za realizaciju investicije nogometnog kampa HNS-a ako Svetice kao najavljena i planirana lokacija koju je, među ostalima, dogovarao i gradonačelnik Milan Bandić – propadne.

Nedostaje još "sitnica"

Najavila je to dogradonačelnica Sandra Švaljek ne otkrivajući drugu moguću lokaciju na području Zagreba, između ostalog poručujući da su se unutar gradskih ureda i Grada stekli svi uvjeti za realizaciju kampa na Sveticama – osim jedne "sitnice".

U Gradu, naime, nisu osigurali suglasnost Zagrebačke nadbiskupije kojom bi Nadbiskupija jamčila da neće uložiti žalbu na građevinsku dozvolu. To je ujedno razlog zašto se o Sveticama neće raspravljati na današnjoj sjednici Skupštine, iako je tako bilo najavljeno.

– Razgovarali smo s kardinalom Josipom Bozanićem koji je rekao da ne želi stajati na putu investiciji, no suglasnost još nismo dobili. Vjerujem da ćemo je dobiti, ostavljam još malo šanse da se taj projekt realizira na planiranoj lokaciji – poručila je dogradonačelnica Švaljek.

Istaknula je kako se nada da će prije ili kasnije na području grada kamp Hrvatskog nogometnog saveza ipak biti sagrađen.

– Ako ne ide jednim putem, tražite neki drugi put da realizirate planove – izjasnila se dogradonačelnica Sandra Švaljek svjesna činjenice da bi u ovoj godini to bila najveća investicija u Gradu Zagrebu.

Koju bi drugu lokaciju ponudili investitorima, za sada još ne otkrivaju iako su za istu investiciju veliki interes iskazali i Velikogoričani.

I Velika Gorica želi kamp

U Velikoj Gorici bi investitorima ponudili lokaciju uz postojeći velikogorički stadion, obvezujući ih puno manje nego što ih ulaganjima obvezuje Grad Zagreb, nudeći im veće zemljište kao i 200.000 četvornih metara zemljišta za širenje i dodatne partnerske investicije. Adut kojim se Velikogoričani bore za kamp jest i blizina aerodroma i prometna povezanost sa Zagrebom.

– Ne mogu govoriti o detaljima. Kako sam napomenula, dala bih još jednu šansu ideji da se postigne dogovor o lokaciji koja je prvobitno planirana za kamp – kazala je Švaljek.

Komentara 4

US
U sridu
22:29 29.03.2015.

Moze li mi netko objasniti zasto kamp mora biti u zagrebu ,u tom zagadjenom zraku,zasto ne Velika Gorica,idalna lokacija.

ZG
zgbuco
17:46 26.03.2015.

Dajte više prestanite sa nogometnim kampom i sličnim stvarima. Trenutno Zagreb ima i previše sportskih terena koji stoje neiskorišteni. Gradu bi bilo pametnije da zemljište iskoristi za otvaranje nekog proizvodnog pogona i zapošljavanje svojih građana. A ovi lovatori iz HNS-a imaju dosta love da kupe teljište od grada i sami financiraju svoj kamp. Zarađuju na transferima igrača, a ima i onih su sami bili dobro masno plaćeni nogometaši. Nek prestanu otvarati birtije, kladionice i kupovati preskupe aute i izigravati frajere i nek se malo spuste na zemlju. Ne žive svi od nogometa ni za nogomet,

PI
pitijestpit
12:29 26.03.2015.

ja mislim da zooloski treba zatvoriti maksimirsku sumu sasjeci i tamo napraviti kamp.. ipak da imaju mira kraj jezera

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije