Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 60
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SLUČAJ VARŠAVSKA

Aktivisti iz Varšavske: HDZ bježi od odgovornosti

varsavska (1)
Marko Lukunić/Pixsell
17.07.2010.
u 13:54

Članovi HDZ-a omogućili su da se izglasa promjena GUP-a i detaljnog urbanističkog plana, rekao je Teodor Celakoski, dodajući da se radi o krajnjoj manipulaciji

Rješenje Upravnog suda, koji je jučer odbacio sve tužbe stanara i škole u Varšavskoj o izradnji sporne rampe, prvoklasna je svinjarija. Osim toga, rješenje su objavili na dan prosvjeda, prije nego što su odluku poslali svim zainteresiranim strankama – kazao je na presici Tomislav Tomašević iz Zelene akcije, dodajući da imaju informacije da će se stanari obratiti Ustavnom sudu.

Aktivistica Urša Raukar naglasila je da imovinsko pravni odnosi u Varšavskoj 6 nisu riješeni, pa investitor čak i da iskopa rupu, garažu ne može povezati s prilazom. Tomašević se osvrnuo na izjavu ministra unutrašnjih poslova, Tomislava Karamarka, o tome da se i na zapadu provode iste policijske akcije, misleći na masovno uhićenje 150 prosvjednika u centru grada ovaj tjedan.

– Koji su to slučajevi vani?! Ovo je međunarodni skandal! Kad su za vrijeme Olimpijade u Vancouveru izbili neredi u kojima je sudjelovalo oko 1500 ljudi, koji su uništavali grad, uhićen je samo jedan od njih. A mi svi i uhićeni i prekršajno prijavljeni – dodao je Tomašević.

Teodor Celakoski se pak obrušio na HDZ za kojeg su čuli da neće doći na izvanrednu sjednicu skupštine idući tjedan. Radi se, kaže, o krajnjoj manipulaciji.

– HDZ bježi od odgovornosti jer su upravo članovi te stranke omogućili da se izglasa promjena GUP-a i detaljnog urbanističkog plana – rekao je.

Novi prosvjed je zakazan za danas u 19 sati na krićanju Masarykove i Gundulićeve ulice.  Pozivaju sve građane da im se pridruže.

Komentara 97

PI
Pippo9
14:47 17.07.2010.

Ovo je krivnja sdp ove vloasti u Zagrebu koja je šurovala s Horvatinčićem

OB
-obrisani-
14:29 17.07.2010.

Jooj...ovaj Celakoski mi djeluje kao fetivi purger...sunca ti zarkoga koli je njega izabrao da se ,navodno,bori za \"svoj\" Zagreb. Pamtim vremena kada su se za HR (u sastavu yu) borili i oni sto su postavljali barikade oko Knina.Drzim da ovaj Celakoski nista bolje ne zeli Hrvatskoj od onih barikadasa koji su odletjeli sa Olujom 95-e.

JA
jankoprekobrda
14:33 17.07.2010.

OBZirom na korupciju u HDZ i SDP-u bas me interesitra koliko se placa noc u krevetu sa ovim drzavnim funkcionarkama???

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije