Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 59
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Guerrilla Snowboard Session

Akrobacijama na snijegu i u zraku gledatelje ostavili bez daha

08.02.2015., Zagreb -  Guerilla Snowboard natjecanje ispred Arena centra.  Photo: Petar Glebov/PIXSELL
Foto: Petar Glebov/PIXSELL
1/2
09.02.2015.
u 13:00

Među petanestak natjecatelja najbolji je bio Nejc Ferjan iz Slovenije.

Snježnim vratolomijama petnaestak snowboardera iz Hrvatske i Slovenije oduševilo je Zagrepčane. Oni su jučer u inače planinskom sportu uživali u gotovo samom centru grada. Prvi zagrebački međunarodni Guerrilla Snowboard Session održan je, naime, ispred Arena centra, gdje je nakon dva sata natjecanja zlatnu medalju na kraju osvojio Slovenac Nejc Ferjan.

Zanimljivo je da se staza pravi od prirodnog snijega pa smo tako i ovo natjecanje mogli najaviti tek u utorak, kada smo se uvjerili da će u petak pasti ozbiljan snijeg – kazao je Ernest Kiseljak, predsjednik kluba Surfmanija koji je organizirao natjecanje. Podsjetio je da se natjecanje održava četvrtu godinu za redom, no da je ove godine prvi put na međunarodnoj razini.

– Imali smo spreman i katapult uz pomoć kojeg su natjecatelji trebali dobiti potrebnu brzinu i do 50 kilometara na sat. No, na kraju ga nismo ni koristili jer smo imali dovoljno snijega da napravimo umjetno brdo od četiri metra – istaknuo je Kiseljak. Napomenuo je i kako su ovakvi događaji velika atrakcija i u drugim gradovima u svijetu jer gledatelji mogu u gradu uživati u snježnim sportovima.

Pobjednik je dobio nagradu od 10 tisuća kuna dok su gledatelji, osim u spektakularnim vratolomijama, uživali i u bogatoj tomboli i nagradama koje su ponijeli svojim kućama.  

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije