Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 31
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POSRNULA TVRTKA Skupština vjerovnika opet bez očitovanja države

Za kupnju Pamučne industrije zainteresirana i senjska Neda

30.01.2009.
u 17:03

KARLOVAC – Uz već poznatu ponudu tekstilnog konzorcija na čelu s Tvornicom čarapa Jadran iz Zagreba, koja za kupnju Pamučne industrije u stečaju nudi 10 milijuna kuna i zapošljavanje 200 radnika, na Skupštini vjerovnika predočena je i nova ponuda.

Tekstilna tvrtka Neda iz Senja nudi 12 milijuna kuna za kupnju Pamučne u cijelosti, zapošljavanje 100 radnika odmah, te ovisno o stanju na tržištu u budućnosti i do 800 radnika. Budući da je Ministarstvo financija najveći vjerovnik Pamučne industrije, sa gotovo 57 milijuna kuna potraživanja, Skupština je i sazvana da bi se država očitovala hoće li se Pamučna nakon jedanaest neuspješnih javnih dražbi i dalje prodavati u cjelini, uz daljnje snižavanje cijene, ili će se krenuti u prodaju nekretnina po dijelovima.

Predstavnica Ministarstva financija i županijska državna odvjetnica Željka Matić-Zaborski, umjesto očitovanja o sudbini Pamučne, zatražila je petnaest dana za pribavljanje mišljenja, uz obrazloženje kako je ponuda tvrtke Neda stigla 27. siječnja, a Jadrana 29. siječnja, što je bio prekratak rok za očitovanje Ministarstva financija i odluku Vlade RH o tim izravnim ponudama.

Da nije žalosno, bilo bi smješno, jer ponuda Jadrana poslana je u mjerodavna ministrastva prije nekoliko mjeseci, a još u listopadu u Ministarstvu gospodarstva održan je sastanak s predstavnikom Jadrana o tome. Predstavnica Sindikata TOKG-a Svjetlana Šokčević založila se za ponudu Jadrana i zaključila da je riječ o tekstilnoj tvrtki u kojoj plaće ne kasne ‘ni sekunde’ i gdje se poštuju prava radnika, te da nudi nastavak proizvodnje.

Predstavnici Udruge bivših radnika Pamučne predložili su, pak, da se krene u prodaju nekretnina Pamučne po dijelovima, jer će se tako postići puno veća cijena. Stečajna sutkinja Jadranka Mađeruh prijedlog je dala na glasovanje, ali ga nije podržao nitko od ostalih članova Skupštine vjerovnika.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?