Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 126
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
19.11.2010. u 12:00

Ruku nezavisne Đurđe Adlešić iz Bjelovara Zvonimir Mršić je procijenio na pet milijuna kuna.

Zvonimir Mršić, gradonačelnik Koprivnice i saborski zastupnik SDP-a, uveo je novu metodu vrednovanja zastupničkih glasova. Tako je ruku nezavisne Đurđe Adlešić iz Bjelovara procijenio na pet milijuna kuna, jer se upravo ta svota veže uz učenički dom u Bjelovaru koji se neočekivano našao u proračunu za 2011. godinu. Da su cijene cijenjenih zastupnika doista tako niske, premijerka bi osigurala izglasavanje proračuna za samo četiristo milijuna kuna, a zauzvrat bismo dobili osamdesetak đačkih domova.

Zastupnik nezavisan i 
od saborske rasprave

Ivo Sanader svaki posjet Saboru iskoristi za sazivanje izvanredne konferencije. Tako ne mora čekati red za raspravu, siguran je da će ga svi čuti, a zaštićen je i od boraca za ispravke netočnih navoda.

Davorin Mlakar 
u svađi s 
hrvatskim Ustavom
Davorin Mlakar, ministar uprave, trudio se objasniti da će referendum o pristupanju EU biti jeftiniji od ‘radničkog’ jer će se organizirati isključivo unutar Hrvatske, odnosno ‘ne bi se trebao održavati po konzularno-diplomatskim predstavništvima’. Novi list, međutim, primjećuje da članak 45. Ustava RH precizno navodi da se referendum mora provesti i u veleposlanstvima i konzulatima. Ali zašto bi to morao znati ministar uprave.

Zastupnica Petir zbog stresa mora ranije u mirovinu
Marijana Petir, saborska zastupnica HSS-a, već se istaknula inicijativom da se za izlazak iz krize treba redovito moliti, pa je nazočila misi za oporavak gospodarstva u RH koju je predvodio fra Smiljan Kožul. Utjecaji njezinih molitvi na gospodarstvo još nisu mjerljivi, ali je zato mjerljiv stres kojem je zastupnica izložena. Kako je Petir rekla pred kamerama, njezin je rad u Saboru toliko stresan da je zastupnicama potrebno omogućiti odlazak u mirovinu sa 55 godina, dakle deset manje od ostalih žena, a pet manje od muških kolega zastupnika. Fra Kožul bi uskoro mogao voditi i misu za oporavak zastupnica od stresa.

Komentara 15

Avatar inkvizitor
inkvizitor
13:06 19.11.2010.

Koliko bi tek kostalo da je za proracun digla nogu umjesto ruke?

OZ
ozujsko
13:11 19.11.2010.

\"inkvizator\" bogme,bogme,obadvije da digne,ala bih kostalo,hehehehhe

CI
cici14
12:37 19.11.2010.

Hm Tak je ovaj Mršić procijenio i odmaralište u Pirovcu. A za jadnu Adlešičku, ta primjedba o lovi nije umjesna, jer ona je jadna stvarno stradala s glavom, pa ni ne zna za što diže ruku i u kojoj jee stranci. Ove ostale ne vrijedi ni komentirati.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?