Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 70
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Povratak na članak

Zviždači traže bolju zaštitu od države

Zaštita zviždača u Hrvatskoj još uvijek je pitanje političke volje, a ne zakona. Neka država u zaštiti zviždača ubuduće ponudi više od dva tjelohranitelja. Bilo bi nam draže da nas zovu "ljudima koji su progovorili", a ne zviždačima - poručila je skupina od devetero najpoznatijih zviždača u Hrvatskoj koje je u Saboru okupilo Nacionalno vijeće za praćenje provedbe suzbijanja korupcije.

Komentari 10

MM
Mladen Miletić
18:38 05.11.2009.

Zviždači traže bolju zaštitu od države, mogu im sutra dati; istu kao i Pukaniću i maladoj vježbenici Hodak !

VL
RO
romictea
18:43 05.11.2009.

Zvizdaci ne ka zvizde, a vlada i drzavne iznstitucije dati ce podrsku lopovima iz HDZ-a.

VL
PR
PrincessJackie
23:25 05.11.2009.

Jedino je Primorac od političara, dok je bio ministar surađivao s tim ljudima, i zajedno se borio za pravdu u sustavu. Mislim da će ljudi to prepoznati na ovim izborima.

VL
OB
-obrisani-
10:20 06.11.2009.

\"zviždač\" ??? (\"whistleblower\" ???) e, moji anglo-orjentirani novinarčiči, bar mi na balkanu imamo dovoljno izraza za takve (valjda nam je trebalo): cinker, druker, tužibaba, špicl, doušnik, izdajica...

VL
FR
fratela
08:15 06.11.2009.

Ako hrvatska država javno ne zaštiti svoje građane, koji su u dobroj namjeri prokazali nezakonitost,, nemoralnost i političku korupciju, sav napor protiv korupcije, javnost će sa pravom prihvatiti ne vjerodostojnom.

VL
AA
aabar
17:57 06.11.2009.

Eh tako je to i kada \"žviždite\" protiv Marka Vukovića i Ivana Žapčića gazda Hs Produkta iz Karlovca,švercera oružja i otimača svega ,svjedočite na sudu ,govotite istinu sve čisto ali oni sve potkupljuju ili ih se boje pa i sudacc u obrazloženju presude iznosi kao su dotična gospoda ugledni građani a njihova firma Hs Produkt još uglednija i nije primjereno takve ljude i firmu optuživati..Isto kao što je guranje prsta u šupak zdravljenje.TO JE NAŠE SUDSTO.TO NAM NAŠA BORDB DALA DA IMAMO SUDSTVO I DRŽAVNO ODVJETNIŠTVO SAMO ZA ODABRANE.

VL
BT
bili-tartuf
18:22 05.11.2009.

ankica cé isto prozvizdati ..za Bosnu...

VL
BA
baš
17:37 05.11.2009.

Moja podrška ljudima koji su progovorili!

VL
MM
Mladen Miletić
18:45 05.11.2009.

\"ljudima koji su progovorili i preživjeli mogu reči nula šanse. Pravosuđe koje nije korumpirano sudi u korist mafije gdje gof može imalo. Boje se suci svi od reda prijete im nesmiju pošteno suditi. Neka se ispita situacija uvjeren sam 99% vidim iz našega spora. Vruče krumpire gura jedan drugome od dtraha.. Zviždači pa pravosuđe policija sami vide znaju ali nehaju, čekaju da se pojave hrabri i podnesu riziko. \"Zakon je isto oprezan jako\" Iskorijeniti kriminal i mafiju je moguče samo na jedan način. Da sporove vode suci iz Australije ili Amwrike putem interneta i da budu anonimni. Onda bi se eventualno uveo red ovako nikada apsolutno nemoguče...

VL
TH
thevoice
07:03 06.11.2009.

primorac je kao i svi drugi ...........lopov i prevarant!

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.