Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOV PRISTUP

Župnik kod Karlovca domišljato se dosjetio kako održati misu: Organizirao 'crkvu na kotačima'

Završje: Župnik slavi misu u kapelici, a vjernici je prate u grijanim autobusima ispred nje
Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
1/9
20.12.2020.
u 16:45

Ovakva misna slavnja održavat će se do daljnjega, a velečasnom na raspolaganju je čak pet autobusa.

U pandemiji se svatko mora snalaziti najbolje što može u uvjetima koje ima. No, župnik župe Uzvišenja Svetog Križa Završje Dragutin Goričanec snalažljivo je pristupio problemu koji muči mnoge svećenike, a to je kako održati svetu misu uz poštivanje epidemioloških mjera. 

On je okolo kapele sv. Josipa u Završju poredao autobuse kako bi omogućio župljanima da usprkos ograničenjima mogu biti na misi. Mnogi su iskoristili priliku i došli su u 'crkvu na kotačima' gdje su pratili misu putem video prijenosa iz crkve. 

VIDEO: Župnik slavi misu u kapelici, a vjernici je prate u grijanim autobusima ispred nje

Nije izostala ni Sveta pričest koju je velečasni Goričanec podijelio u autobusu. Ovakva misna slavlja održavat će se do daljnjega, a velečasnom na raspolaganju je čak pet autobusa, javlja Tportal. 

Podsjećamo, Dragutin Goričanec već je poznat javnosti zbog svojeg rada u udrugi Job koju vodi i koja organizira hodočašća za osobe s invaliditetom. 

Ključne riječi

Komentara 10

OB
Oblivion
18:07 20.12.2020.

Znači pun bus gerijatrije može, 15 ljudi u kafiću odvojeni ne može!!! I gdje je lik zaradio za 20 buseva

CV
cvetkovic
17:57 20.12.2020.

stozer nepise kazne nikomu... samo policija bezobraznima bahatima muljtorima i NEODGOVORNIMA

DO
Domumom
17:16 20.12.2020.

Sad će stožer pisati kazne za nepropisno parkirane autobuse. Čudno da nisu poslali pauka i vodene topove. Mogli su slušati upute od ostoje rankovića u napadu na crkvu Sv. Marka.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije