Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 131
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DRUGA VERZIJA Županijski zapovjednik Dražen Slavica tvrdi:

Županijski zapovjednik Dražen Slavica: Dino ih nije smio iskcati u klancu

02.09.2007.
u 19:19

Zašto je pokojni Dino Klarić, zapovjednik vatrogasnog voda, odlučio iskrcati gasitelje baš usred klanca, gotovo 500 metara od već iskrcane kruške s vodom, i koji im je bio smjer kretanja to nitko ne zna. Odgovore na ta i mnoga druga pitanja možemo dobiti samo od preživjelih vatrogasaca kazao je Dražen Slavica, županijski vatrogasni zapovjednik u ostavci.

Slavica tvrdi da je njegova zapovjedna odgovornost prestala u onom trenutku kad su vatrogasci dotakli tlo požarišta na otoku Kornatu. "Da gasitelje nisam poslao na intervenciju, počinio bih kazneno djelo. Vjerujte samo sam provodio ono što je zakonom propisan", kaže Slavica. "Šibenski operativni vatrogasni centar prvu dojavu o požaru na Kornatu zaprimio je u 11.48 sati, a samo minutu kasnije obaviješteno je državno operativno središte u Divuljama i Tomislav Vuko, zamjenik glavnog vatrogasnog zapovjedništva Hrvatske.

Rečeno nam je da u 12.45 sati budemo na helidromu. U 13.01 sati 23 vatrogasca helikopterom su krenula na požarište, dok smo mi u međuvremenu pripremili četiri kruške s vodom na otoku Murteru", prisjeća se Slavica. Prvo izvješće s terena šibenski operativni centar dobio je oko 13.45 sati. Tada je, tvrdi Slavica, Dino Klarić podijelio vatrogasce u dvije grupe. Prvu je poslao u uvalu Kravljača, a drugu u uvalu Lučica, jer nije mogao helikopterom sletjeti na vrh otoka.

"Javljeno je da su se iskrcali na sigurno mjesto, daleko od vatre. Posljednji put je s operativcima kontaktirao u 14 sati kad je poručio vidjeti ću što ću i kako dalje. Kad je Dino ponovo uzletio helikoterom, gdje su iskrcani i kada, to nitko ne zna, kaže Slavica.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije