Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 58
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DORH tražio pritvor

Odluka Županijskog suda: Glavaš ostaje na slobodi!

Branimir Glavaš
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
1/16
06.02.2015.
u 13:06

– Očekujem da će ovo kratko trajati – kazao je uoči sjednice Izvanraspravnog vijeća Branimir Glavaš

– Očekujem da će ovo kratko trajati, ovdje je moj odvjetnik, a sa mnom ili bez mene, on će poslije izaći – kazao je Branimir Glavaš ulazeći u zgradu Županijskog suda u Zagrebu gdje je u 12 sati održana sjednica Izvanraspravnog vijeća koje je odlučilo odbaciti zahtjev Županijskog državnog odvjetništva da se Glavašu odredi istražni zatvor te on ostaje na slobodi.

Prema riječima Dražena Matijevića, jednog od Glavaševih odvjetnika, odluka je takva jer ne postoji opasnost od bijega i ne postoji mogućnost određivanja istražnog zatvora jer je on konzumiran u trenutku kada je presuda postala pravomoćna i Glavaš upućen na izdržavanje kazne.

Glavaš je kazao da je zadovoljan odlukom, a Državno odvjetništvo će se na nju vjerojatno žaliti Vrhovnom sudu.

Kao što je poznato, Glavaš je pušten iz zatvora u Mostaru, nakon što je Ustavni sud ukinuo presudu kojom je bio osuđen zbog ratnog zločina nad civilima, te je stvar vraćena na ponovno odlučivanje Vrhovnom sudu. Prema nepravomoćnoj presudi, Glavaš je osuđen na 10 godina zatvora, a danas je odbačen zahtjev Tužiteljstva za određivanjem pritvora nakon što je povučena tjeralica koja je za njim raspisana te nakon što Izvanraspravno vijeće u ranijem slučaju nije odlučivalo o zahtjevu njegove obrane za ukidanje istražnog zatvora.

Naime, sud je zauzeo stav da u ovom trenutku ne postoji nikakva odluka o istražnom zatvoru jer je po sili zakona ona prestala postojati kada je Glavaš otišao na izdržavanje kazne u BiH. Poslije takve odluke tužiteljstvo je podnijelo zahtjev da se Glavašu odredi istražni zatvor zbog opasnosti od bijega, no on je danas odbijen. Na ovu odluku stranke se mogu žaliti Vrhovnom sudu.

>>Glavaš u Saboru: Možda se večeras u pritvoru nađem sa Sanaderom

>>Pupovac u Saboru dijelio selotejp: Akumulator je bio prevelik da ga donesem

Komentara 83

BL
Blizard
12:59 06.02.2015.

Generale Glavaš ,sve svoje biće si uložio za slobodnu Hrvatsku a ti je doživljavaš tek sad' sretno i nastavi da živiš za domovinu ,mnoge nepravde koje su činjene učesnicima domovinskog rata ,Časnicima i braniteljima od strane zlikovacke udbe i sljedbenika partije predvođenih Yosom ,budi siguran ovaj put temeljito cemo očistiti Hrvatsku !!

Avatar nisamgladan
nisamgladan
12:20 06.02.2015.

Sretno. Očekujem da će sud odlučiti da nema pritvora a nakon toga još i to da budeš pravomoćno oslobođen svih optužbi. I molim te nemoj zaboraviti tužiti onog ...... zbog njegovih provokacija u saboru.

Avatar nisamgladan
nisamgladan
12:53 06.02.2015.

Tooooooo. Sad još samo odbacivanje optužnice, tj oslobađanje od optužbi i onda neka pati koga smeta

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije